Η Τουρκία θέλει να «πατήσει» στη Δυτική Αφρική – Προσφέρει βοήθεια στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Η Τουρκία θέλει να «πατήσει» στη Δυτική Αφρική – Προσφέρει βοήθεια στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Περιοδεία του Ερντογάν σε Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γουινέα και Νιγηρία – Συνοδευόταν από 150 επιχειρηματίες

Η Τουρκία θέλει να «πατήσει» στη Δυτική Αφρική – Προσφέρει βοήθεια στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Σε μία προσφορά, η οποία ενδεχομένως να υποκρύπτει τα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας, προχώρησε η Άγκυρα, προτείνοντας την ενεργοποίησή της στη μάχη κατά των τζιχαντιστών στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής. Την πρόταση έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Άκρα της Γκάνας, λέγοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμβάλει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις δυνάμεις των αφρικανικών κρατών να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν σκοτώσει χιλιάδες κόσμο σε όλα τα κράτη. «Η Τουρκία έχει τραυματική εμπειρία από την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών και μπορεί να αφουγκραστεί αυτές τις χώρες και τα δεινά που έχουν υποστεί», τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς τις τρομοκρατικές αυτές ομάδες και πρότεινε στις αφρικανικές να απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο απαρτίζουν πέντε βασικά μέλη (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία), προκειμένου να αναλάβουν δράση και μέσω της συγκεκριμένης δύναμης, να συνεισφέρει και η Τουρκία.

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από 150 Τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε διάφορους τομείς της αφρικανικής οικονομίας, διαβλέποντας αγορές με προοπτικές για το μέλλον. Εκτός από την Γκάνα, ο Ερντογάν επισκέφθηκε τις Ακτή Ελεφαντοστού, Γουινέα και Νιγηρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης