Ουγγαρία: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση

Ουγγαρία: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση

Την πρωτοβουλία «Δεν θα πάω σχολείο» ανέλαβε μία 36χρονη μητέρα, η Κριστίνα Πούσκας, ενώ συγκέντρωσε 34.000 υπογραφές συμμετοχής στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο αμφισβήτησης της εκπαιδευτικής πολιτικής του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν

Ουγγαρία: Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην κυβέρνηση
Oι τάξεις σε πολλά σχολεία στην Ουγγαρία παρέμειναν μισοάδειες σήμερα από μαθητές, καθώς οι γονείς αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα στο πλαίσιο ενός κινήματος αμφισβήτησης της εκπαιδευτικής πολιτικής του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, μετέδωσαν ουγγρικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με την κινητοποίηση αυτή, την οποία κατήγγειλε εκ των προτέρων.

Την πρωτοβουλία «Δεν θα πάω σχολείο» ανέλαβε μία 36χρονη μητέρα, η Κριστίνα Πούσκας, ενώ συγκέντρωσε 34.000 υπογραφές συμμετοχής στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτή η ημέρα είναι ένας τρόπος να προειδοποιήσουμε (τον κόσμο) για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εκπαίδευση, (μια κατάσταση) που επιδεινώνεται εδώ κι αρκετά χρόνια» δήλωσε η Πούσκας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εκ των 34 μαθητών στην τάξη μου, μόλις 12 ήρθαν στο λύκειο σήμερα» είπε η Άννα, μαθήτρια στο λύκειο Mihály Fazekas της Βουδαπέστης.
Κλείσιμο

Πολλά ιδρύματα, όπως το μουσείο Miksa Roth της Βουδαπέστης, γνωστοποίησαν ότι για σήμερα η είσοδος ήταν ελεύθερη για δεκάδες μαθητές που δεν πήγαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, προτείνοντάς τους παράλληλα εναλλακτικές δραστηριότητες.

Η ημέρα του «μποϊκοτάζ» των μαθημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κινήματος διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών που ξεκίνησε τον Νοέμβριο με στόχο να καταγγείλουν τον «ασφυκτικό κλοιό» της κυβέρνησης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ένας στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Όρμπαν, ο Γιάνος Λαζάρ, κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ότι αναζητούν τρόπους να «καταστήσουν υποχείριά» τους τα παιδιά, ενώ η ουγγρική κυβέρνηση καλεί τις συνδικαλιστικές ενώσεις σε διάλογο.

Επόμενη ημέρα δράσης έχει οριστεί η 15η Μαρτίου. Στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη απαιτώντας μεγαλύτερη ελευθερία για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης