Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε ξόδεψε 800.000 δολάρια για τα γενέθλιά του ενώ ο λαός λιμοκτονεί

Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε ξόδεψε 800.000 δολάρια για τα γενέθλιά του ενώ ο λαός λιμοκτονεί

Με μια τεράστια τούρτα και 92 μπαλόνια να πετούν στον ουρανό γιόρτασε τα 92α γενέθλιά του ο «αειθαλής» πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε - Τι ανακοίνωσε η αντιπολίτευση για την πρόκληση του προέδρου;

Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε ξόδεψε 800.000 δολάρια για τα γενέθλιά του ενώ ο λαός λιμοκτονεί
Ένα μεγάλο πάρτι έδωσε το Σάββατο για τα γενέθλιά του ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε έχοντας στο πλευρό του την κατά πολύ μικρότερή του και φιλόδοξη σύζυγό του, Γκρέις. Ο Μουγκάμπε έγινε 92 ετών και αυτή την φορά επέλεξε να κάνει το πάρτι των γενεθλίων του στην επαρχία Masvingo, όπου την φετινή χρονιά το 75% των καλλιεργειών του καλαμποκιού καταστράφηκε από την παρατεταμένη ξηρασία.

Η πλειοψηφία των αγροτικών περιοχών στην Ζιμπάμπουε γνωρίζει φέτος την μεγαλύτερη ξηρασία από το 1990 και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη βασικών αγαθών. Παρόλα αυτά ο Μουγκάμπε ξόδεψε 800.000 δολάρια για τα γενέθλιά του, έσβησε τα κεράκια σε μια τεράστια τούρτα και στον ουρανό αφέθηκαν 92 πολύχρωμα μπαλόνια.

Ο Obert Gutu, εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτευσης «Movement for Democratic Change» (MDC), δήλωσε  ότι αυτό το ποσόν θα μπορούσε να είχε διατεθεί για την εισαγωγή καλαμποκιού στην Ζιμπάμπουε, ώστε να αντιμετωπιστεί ο λιμός που μαστίζει την Masvingo και πολλές άλλες περιοχές στην χώρα.
Κλείσιμο



Ο γηραιός πρόεδρος, που βρίσκεται στο τιμόνι της Ζιμπάμπουε από όταν η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Βρετανία το 1980, σε ομιλία του είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει επισιτιστική βοήθεια από την Δύση καθώς φοβάται ότι θα του ζητηθεί ως αντάλλαγμα να νομιμοποιήσει η χώρα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Παρόλο που στην Ζιμπάμπουε υπολογίζεται ότι η ξηρασία έχει αφήσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους αντιμέτωπους με τον λιμό, ο 92χρονος Μουγκάμπε δήλωσε: «Αν δοθεί βοήθεια, όπως έχω καταλάβει, με αντάλλαγμα να δεχτούμε τους γάμους των ομοφυλόφιλων, τότε η βοήθεια να μείνει εκεί που βρίσκεται».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης