Η Κου Κλουξ Κλαν της Νεβάδα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Η Κου Κλουξ Κλαν της Νεβάδα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει εκφράσει απόψεις που απηχούν σε εθνικιστικές οργανώσεις σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ

Η Κου Κλουξ Κλαν της Νεβάδα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ
Ο «πύρινος» - τουλάχιστον - λόγος του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει ανταπόκριση σε οργανώσεις, όπως η Κου Κλουξ Κλαν. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (26/2) το παράρτημα της Νεβάδα, θα στηρίξει την υποψηφιότητα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ενόψει της μάχης που θα δοθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, στις 8 Νοεμβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποτυπώσει κατ' επανάληψη τις απόψεις του εναντίον της παρουσίας των μεταναστών στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας, μάλιστα, σχέδιο, βάσει του οποίου θα απελαύνονταν όλοι οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια, ενώ έχει τοποθετηθεί υπέρ της κατασκευής τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ώστε να ανακόψει την παράνομη μετανάστευση.

Το logo του Ντόναλντ Τραμπ είναι «να κάνουμε πάλι την Αμερική σπουδαία». Μία φράση που βρίσκει σχεδόν καθολική ανταπόκριση σε εθνικιστικά στοιχεία της αμερικανικής - κυρίως - υπαίθρου, αλλά και σε ξενοφοβικές τάσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστόνη και στο Σαν Μπερναρντίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης