Ουγγαρία: Ο φράχτης του Ορμπάν γεμίζει... τρύπες!

Ουγγαρία: Ο φράχτης του Ορμπάν γεμίζει... τρύπες!

Όλο και περισσότεροι τους τελευταίους μήνες κόβουν τα συρματοπλέγματα του φράχτη ή καταφέρουν να τον σκαρφαλώσουν

Ουγγαρία: Ο φράχτης του Ορμπάν γεμίζει... τρύπες!
Οι «28» έβαλαν στην παύση τις κινήσεις στο ζήτημα των προσφύγων
μέχρι τη νέα συνάντηση με την Τουρκία στις αρχές Μαρτίου, όμως η κατάσταση παραμένει επείγουσα -και οι ειδήσεις από όλα τα μέτωπα αποδεικνύουν ότι και οι μονομερείς ενέργειες έχουν τα όριά τους: Η Ουγγαρία μετρά όλο και περισσότερες παράνομες εισόδους παρά το στήσιμο του φράχτη, στον οποίο οι τρύπες πληθαίνουν.

Η ουγγρική αστυνομία ανέφερε, σύμφωνα με το βρετανικό BBC, πως όλο και περισσότεροι τους τελευταίους μήνες κόβουν τα συρματοπλέγματα του φράχτη ή καταφέρουν να τον σκαρφαλώσουν, περνώντας στην ουγγρική επικράτεια με προορισμό άλλες χώρες πιο δυτικά. 

Κλείσιμο
Το Δεκέμβριο, είχαν πιαστεί 270 άτομα που πέρασαν παράνομα. Τον Ιανουάριο ο αριθμός ήταν διπλάσιος, στους 550, και μέχρι τώρα το Φεβρουάριο -στο 20ήμερο- έχουν πιαστεί ήδη 1.200 άτομα. 

Οι περισσότεροι που προσπαθούν να περάσουν παράνομα προέρχονται από το Πακιστάν, το Ιράν και το Μαρόκο. Θεωρητικά, οι υπήκοοι αυτών των χωρών έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάρουν άσυλο από ό,τι πρόσφυγες από χώρες όπως τη Συρία ή το Ιράκ. 

Επιπλέον, η Ουγγαρία ανανέωσε την απόφαση για κλείσιμο τριών σιδηροδρομικών διαβάσεων με την Κροατία, θέλοντας να αποκλείσει διέλευση πεζών από τις γραμμές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης