Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απηύθυνε έκκληση προς τις ΗΠΑ για «αλληλεγγύη»


Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου
H τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο μετά την επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι στο κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια», επισήμανε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης μετά το τέλος μιας σύσκεψης διάρκειας πέντε ωρών στην Άγκυρα μαζί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης», ενώ μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των δυνάμεων επιβολής της τάξης θα αυξηθεί και η παρουσία τους θα είναι «πιο εμφανής» κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.

Κλείσιμο
Παράλληλα, κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο τους.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν τρόπους να τραυματίσουν και να προκαλέσουν το χάος μεταξύ των πολιτών. Όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια στις δυνάμεις ασφαλείας. Κανένα σχέδιο στον τομέα ασφαλείας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο ίδιος απέρριψε την ανάληψη ευθύνης από την κουρδική ένοπλη οργάνωση ΤΑΚ για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα επιμένοντας ότι η επίθεση αυτή διαπράχθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

«Έχει ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι έργο των PKK-YPG», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύνεκρη επίθεση έχουν συλληφθεί 22 ύποπτοι, προσέθεσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.


Έκκληση προς τις ΗΠΑ για άνευ όρων υποστήριξη και αλληλεγγύη
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να προσφέρουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στη μάχη εναντίον των Κούρδων μαχητών της Συρίας.

«Το μοναδικό που προσμένουμε από τις ΗΠΑ, τη σύμμαχο μας, είναι να στηρίξει άνευ όρων την Τουρκία» δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πεντάωρη σύσκεψη με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Όταν 28 ζωές Τούρκων πολιτών χάνονται σε μία τρομοκρατική επίθεση το μόνο που προσμένουμε από εκείνους είναι να πουν ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας είναι μια απειλή εναντίον τους».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης