Η VW πούλησε περισσότερα... λουκάνικα από αυτοκίνητα

Η VW πούλησε περισσότερα... λουκάνικα από αυτοκίνητα

Tα λουκάνικα που κατασκευάζει με το σήμα της η VW ήταν πολύ πιο δημοφιλή από τα αυτοκίνητά τους μέσα στο 2015

Η VW πούλησε περισσότερα... λουκάνικα από αυτοκίνητα
Μπορεί σ' εμάς στην Ελλάδα να μην είναι γνωστά, όμως τα Volkswagen Currywurst θεωρούνται ένας από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες στην Γερμανία αλλά και σε αρκετά μέρη του κόσμου. Παράγονται υπό την αιγίδα της VW και ενώ στην αρχή είχαν σκοπό να μοιράζονται στις καντίνες και τα εστιατόρια της εταιρίας, στην συνέχεια δόθηκαν και στην ευρύτερη κατανάλωση μέσω των σούπερ μάρκετ.

Φέτος μάλιστα ήταν η χρονιά τους, καθώς κατάφεραν να πωληθούν πάνω από 7,3 από αυτά τα πικάντικα λουκάνικα, σχεδόν ένα εκατομμύριο πάνω από όσα πουλήθηκαν μέσα στο 2014. Την ίδια στιγμή τα αυτοκίνητα της εταιρίας έπεσαν σε πωλήσεις, από τα 6,12 εκατομμύρια στα 5,82 εκατομμύρια μέσα στο 2015.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Independent, τα πολύ καλής ποιότητας λουκάνικα της VW με τα ελάχιστα λιπαρά και την ιδιαίτερη συνταγή, συνοδεύονται και από την... κέτσαπ της VW, η οποία και αυτή έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, με 608.208 κιλά μέσα στο 2015 από τα 536.826 κιλά το 2014. 

Κλείσιμο
Αν πάντως στα λουκάνικα η εταιρία τα πήγε πολύ καλά, στα αυτοκίνητα ήταν μάλλον μια δύσκολη χρονιά, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Αμερική με τους κινητήρες diesel. Κάτι που συνεχίζεται και μέσα στο 2016, καθώς ο πρώτος μήνας της χρονιάς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, με αισθητή πτώση των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης