Βόρεια Κορέα: «Στρατηγικός στόχος η κατάκτηση του διαστήματος», αποκάλυψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: «Στρατηγικός στόχος η κατάκτηση του διαστήματος», αποκάλυψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε τελετή βράβευσης των επιστημόνων, που συνετέλεσαν στην εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας αποκάλυψε τον επόμενο στρατηγικό στόχο της χώρας

Βόρεια Κορέα: «Στρατηγικός στόχος η κατάκτηση του διαστήματος», αποκάλυψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, παραβρέθηκε πρόσφατα στην τελετή βράβευσης των επιστημόνων και των τεχνικών που εργάστηκαν για την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στις 7 Φεβρουαρίου.

Στην ομιλία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν επαίνεσε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του μεγάλου εγχειρήματος και τους χαρακτήρισε «πατριώτες» και «αξιοθαύμαστους ήρωες» ενώ τους απένειμε τιμητικά μετάλλια και ρολόγια χειρός με χαραγμένα τα ονόματα των προηγούμενων ηγετών της χώρας, του παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ και του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Όμως, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποκάλυψε και τον επόμενο στρατηγικό στόχο της Βόρειας Κορέας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του διαστήματος.
«Η κατάκτηση του διαστήματος θα είναι μια άγρια μάχη ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις που επιδιώκουν να σφετεριστούν την ειρήνη και την κυριαρχία μας. Η προέλαση στο διάστημα είναι ο στρατηγικός στόχος της Βόρειας Κορέας»
Κλείσιμο
, τόνισε ο δικτάτορας της πιο απομονωμένης χώρας στον κόσμο.



Ο ίδιος υποστήριξε ότι η χώρα του στο μέλλον θα πραγματοποιήσει περισσότερες εκτοξεύσεις δορυφόρων στο διάστημα, τις οποίες, όπως τόνισε: «η Δύση τις χαρακτηρίζει καλυμμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων».

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είχε ενημερώσει τον ΟΗΕ ότι προτίθεται να  εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά δορυφόρο γεωπαρατήρησης, προκαλώντας αντιδράσεις από δυτικές κυβερνήσεις, οι οποίες θεωρούν την κίνηση συγκαλυμμένη δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς υπέγραψε την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας που αφορούν την εισαγωγή προϊόντων τεχνολογίας ή όπλων μαζικής καταστροφής στην χώρα Οι κυρώσεις αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τη Βόρεια Κορέα να αποκτήσει μίνι πυρηνικές κεφαλές που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μέσα σε πύραυλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης