Τα στιγμιότυπα της Συνόδου Κορυφής: Το φιλί Ορμπάν-Μέρκελ και οι συμβουλές Κάμερον στον Τσίπρα

Τα στιγμιότυπα της Συνόδου Κορυφής: Το φιλί Ορμπάν-Μέρκελ και οι συμβουλές Κάμερον στον Τσίπρα

Μπορεί στη χώρα του να υψώνει φράχτες για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, στις γυναίκες όμως και κυρίως σε αυτές που έχουν επιρροή και εξουσία, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι «κύριος»

Τα στιγμιότυπα της Συνόδου Κορυφής: Το φιλί Ορμπάν-Μέρκελ και οι συμβουλές Κάμερον στον Τσίπρα
Το χειροφίλημα του Ορμπάν στην Άνγκελα Μέρκελ
, το θερμό φιλί του Κάμερον στη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά και τα ενωμένα δάκτυλα σε σχήμα πυραμίδας του
Ντέιβιντ Κάμερον εξηγώντας το όραμά του στον
Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο
είναι τα στιγμιότυπα που αποτύπωσε ο φακός στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. 

Το «σκληρό πρόσωπο» της Ευρώπης, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν έδειξε τους καλούς του τρόπους στη σιδηρά κυρία της Γερμανίας φιλώντας ευλαβικά το χέρι της. Μπορεί στη χώρα του να υψώνει φράχτες για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, στις γυναίκες όμως και κυρίως σε αυτές που έχουν επιρροή και εξουσία, ο Ορμπάν είναι "κύριος".   



Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής έχοντας δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα ότι η πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης στη μεταναστευτική κρίση έχει αποτύχει υπογραμμίζοντας πως, η Ουγγαρία δεν θα δεχτεί την κατανομή προσφύγων στη βάση εθνικών ποσοστώσεων. 

«Οι Βρυξέλλες θέλουν να αφήσουν...θέλουν να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στο έδαφος της Ε.Ε και στη συνέχεια να τους κατανείμουν με υποχρεωτικό τρόπο», είχε τονίσει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
 
Η πατρίδα του έχει ήδη τοποθετήσει συρματόπλεγμα στα σύνορα με τη Σερβία και την Κροατία καθώς και στα σύνορα με την Σλοβενία και τώρα είναι έτοιμη να δημιουργήσει «τεχνητό εμπόδιο», όπως το έχει χαρακτηρίσει, και στα σύνορα με τη Ρουμανία.  

Σε άλλο στιγμιότυπο, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ εξηγούσε κάτι στο Αλέξη Τσίπρα, με τον φακό να τον απαθανατίζει την ώρα που χρησιμοποιούσε τα χέρια του για να είναι πιο παραστατικός και τον Έλληνα πρωθυπουργό να τον παρακολουθεί με προσοχή.  



Νωρίτερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έσπευσε να φιλήσει θερμά τη Γερμανίδα καγκελάριο ευελπιστώντας πως θα την καλοπιάσει κι άλλο. Ήδη, πάντως, την έχει με το μέρος του.



Η Γερμανίδα καγκελάριος, λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, είχε ταχθεί στο πλευρό του Λονδίνου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πολλά από τα αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού είναι δικαιολογημένα και λογικά. Ο Κάμερον ποντάρει στο να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα για την παραμονή του Λονδίνου στην Ευρωπαική Ενωση και να αποφευχθεί ένα Brexit.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης