Φρικτός θάνατος για δελφίνι στην Αργεντινή από λουόμενους που ήθελαν... selfie

Φρικτός θάνατος για δελφίνι στην Αργεντινή από λουόμενους που ήθελαν... selfie

Η ανθρώπινη ματαιοδοξία φαίνεται ότι δεν γνωρίζει όρια - Το πάθος των λουόμενων για μια selfie σε παραλία της Αργεντινής πλήρωσε με τη ζωή του ένα δελφίνι, όταν αρκετοί από αυτούς τράβηξαν με την βία δύο δελφίνια μέσα από την θάλασσα για να βγάλουν μαζί τους μια φωτογραφία        

Φρικτός θάνατος για δελφίνι στην Αργεντινή από λουόμενους που ήθελαν... selfie
Ένα μεγάλο πλήθος παραθεριστών στην παραλία Santa Teresita στο Μπουένος Άιρες, άρπαξαν μέσα από την θάλασσα δύο δελφίνια μόνο και μόνο για να βγάλουν μαζί τους μια selfie. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο την περασμένη εβδομάδα και ο χρήστης Hernan Coria ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο Facebook τις απαράδεκτες σχετικές φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται τουρίστες να κρατούν ψηλά σαν τρόπαια τα δυστυχισμένα πλάσματα και να ποζάρουν χαμογελαστοί και αδιάφοροι για το πόσο υπέφεραν τα δελφίνια.

Τα δύο δελφίνια ανήκουν στο είδος franciscana, το οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και απειλείται με εξαφάνιση, καθώς μόνο 30.000 από αυτά παραμένουν στις θάλασσες, κυρίως ανοιχτά των ακτών Αργεντινής, Παραγουάης και Βραζιλίας. Τα δελφίνια franciscana είναι τα μικρότερα και σπανιότερα δελφίνια στον κόσμο.

Κλείσιμο


Το ένα από τα δύο δελφίνια αφέθηκε εγκαταλελειμμένο από τους τουρίστες στην άμμο και ξεψύχησε λίγο αργότερα αφού δεν άντεξε την ζέστη και πέθανε από ασφυξία.

Μετά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών το ίδρυμα για την Άγρια Ζωή στην Αργεντινή (Wild Life Foundation), εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για να προειδοποιήσει το κοινό για το πόσο ευαίσθητα ζώα είναι τα δελφίνια με στόχο να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.





«Τα δελφίνια franciscana όπως και άλλα είδη, δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ χρόνο έξω από το νερό, έχει πολύ λιπαρό δέρμα που προκαλεί θερμότητα και δεν μπορεί να μείνει για πολύ ώρα έξω από το νερό γιατί αφυδατώνεται και πεθαίνει» ανέφερε η ανακοίνωση. Είναι θεμελιώδες πως οι άνθρωποι πρέπει να σώζουν τέτοια ζώα, γιατί και το παραμικρό ζώο μετράει», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.  
  
                  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης