Νιγηρία: Ακτιβίστρια έσωσε αγοράκι που οι γονείς του πέταξαν στον δρόμο επειδή ήταν... μάγος!

Νιγηρία: Ακτιβίστρια έσωσε αγοράκι που οι γονείς του πέταξαν στον δρόμο επειδή ήταν... μάγος!

Συγκλονίζει η ιστορία του μικρού αγοριού από τη Νιγηρία που υπήρξε θύμα των δοξασιών της χώρας του - Πώς μια ακτιβίστρια από την Δανία έσωσε το μικρό αγόρι που περιπλανιόταν αποστεωμένο στους δρόμους επί οκτώ μήνες

Νιγηρία: Ακτιβίστρια έσωσε αγοράκι που οι γονείς του πέταξαν στον δρόμο επειδή ήταν... μάγος!
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκινητικές φωτογραφίες που ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook η ακτιβίστρια από τη Δανία Anja Ringgren Loven. Η Loven τα τελευταία χρόνια ζει με τον σύζυγό της στη Νιγηρία και έχει ιδρύσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα African Children's Aid Education and Development Foundation για την προστασία των παιδιών που κατηγορούνται για μαγεία.


Κλείσιμο

Στα τέλη Ιανουαρίου η Loven εντόπισε ένα αποστεωμένο αγόρι, μόλις δύο ετών, το οποίο γύριζε στους δρόμους επί οκτώ μήνες, αφού η οικογένειά του το είχε εγκαταλείψει επειδή νόμιζε ότι το παιδί ήταν... μάγος! Σύμφωνα με την Loven στην αφρικανική χώρα κυριαρχούν οι δεισιδαιμονίες και εκατοντάδες παιδιά εγκαταλείπονται από τους δικούς τους ή βασανίζονται ή ακόμα, δολοφονούνται από μέλη της κοινότητας με την κατηγορία της μαγείας.

Η Δανή ακτιβίστρια έδωσε αμέσως στον μικρό νερό από το μπουκάλι της, τον τύλιξε σε μια κουβέρτα και τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς το παιδί δεν είχε δύναμη ούτε για να περπατήσει. Στο νοσοκομείο ο μικρός, που του δόθηκε το όνομα Hope (Ελπίδα), αφού κατάφερε να επιβιώσει, χρειάστηκε να υποβληθεί σε αρκετές μεταγγίσεις αίματος, καθώς ο οργανισμός του ήταν εξαιρετικά εξασθενημένος.



«Είναι ένα δυνατό αγόρι»,
έγραψε στην σελίδα της στο Facebook για τον Hope η Loven και έκανε έκκληση να δοθούν δωρεές για να στηριχτεί το φιλανθρωπικό της έργο για τα παιδιά στην Αφρική. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η ακτιβίστρια συγκέντρωσε το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από δωρεές από όλο τον κόσμο, χρήματα που θα διατεθούν για τον Hope, αλλά και για την εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη και την στήριξη των παιδιών στην Νιγηρία που βρίσκονται στην ίδια θέση με τον μικρό Hope.





































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης