ΗΠΑ: Ενυδρείο ακύρωσε το δημόσιο ζευγάρωμα χταποδιού υπό τον φόβο κανιβαλισμού

ΗΠΑ: Ενυδρείο ακύρωσε το δημόσιο ζευγάρωμα χταποδιού υπό τον φόβο κανιβαλισμού

Το ενυδρείο του Σιάτλ κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου καλεί το κοινό να παρακολουθήσει το ζευγάρωμα των χταποδιών του - Όμως, την φετινή χρονιά οι υπεύθυνοι του ενυδρείου αποφάσισαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη συνεύρεση

ΗΠΑ: Ενυδρείο ακύρωσε το δημόσιο ζευγάρωμα χταποδιού υπό τον φόβο κανιβαλισμού
Από τον Μάιο του 1977 το Σιάτλ στις ΗΠΑ διαθέτει ένα μεγάλο δημόσιο ενυδρείο το οποίο δέχεται περισσότερους από 800.000 επισκέπτες τον χρόνο και διεξάγει έρευνες για την θαλάσσια ζωή. Κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου το ενυδρείο καλεί το κοινό να παρακολουθήσει την σεξουαλική συνεύρεση δύο χταποδιών.

Για την φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είχε ανακοινωθεί ότι η κύρια ατραξιόν θα ήταν το ζευγάρωμα του Kong, του τεράστιου χταποδιού που φιλοξενείται στο ενυδρείο του Σιάτλ και έχει βάρος 32 κιλά. Όμως, την τελευταία στιγμή οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ακυρώσουν το ζευγάρωμα του Kong, επειδή το θηλυκό χταπόδι, που ήταν διαθέσιμο, είχε μόλις το μισό βάρος του Kong.

Κλείσιμο


Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ενυδρείου υπήρχε η πιθανότητα ο Kong να επιδοθεί σε κανιβαλισμό και αντί να ζευγαρώσει με την «καλή» του να την καταβροχθίσει και έτσι, λόγω έλλειψης θηλυκού χταποδιού, ο Kong μπορεί να μη ζευγάρωσε αλλά, τουλάχιστον, έσωσε την ζωή του!

Γιατί αυτό; Επειδή τα χταπόδια πεθαίνουν λίγο μετά το ζευγάρωμα, συγκεκριμένα μετά το ζευγάρωμα τα αρσενικά επιβιώνουν για λίγους μήνες ενώ τα θηλυκά πεθαίνουν λίγο μετά την εκκόλαψη των αβγών τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης