Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοκούρδων στην Κωνσταντινούπολη

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοκούρδων στην Κωνσταντινούπολη

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους και στις οποίες, όπως καταγγέλλουν, έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοκούρδων στην Κωνσταντινούπολη
Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και φιλοκούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Γκάζι διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους και στις οποίες, όπως καταγγέλλουν, έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι.

Δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο με θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση με δακρυγόνα. Τραυματισμένοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή πάνω σε φορεία.

Κλείσιμο
Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι οι αστυνομικοί πυροβολούσαν με πραγματικές σφαίρες. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Από τον περασμένο μήνα ο στρατός έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε πόλεις ή σε συνοικίες πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης