ΗΠΑ: Το πιο ακριβό πάρκινγκ στον κόσμο χρεώνει 116.000 δολάρια το χρόνο για μία θέση

ΗΠΑ: Το πιο ακριβό πάρκινγκ στον κόσμο χρεώνει 116.000 δολάρια το χρόνο για μία θέση

Τα μέλη ενός κλειστού κλαμπ γκολφ στην Αμερική έχουν και το πιο ακριβό πάρκινγκ του κόσμου για να φυλάνε τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους

ΗΠΑ: Το πιο ακριβό πάρκινγκ στον κόσμο χρεώνει 116.000 δολάρια το χρόνο για μία θέση
Το Vault στο Big Horn είναι ίσως το πιο ακριβώς πάρκινγκ στον κόσμο. Βρίσκεται στο Palm Desert, ΄σε ένα πανάκριβο συγκρότημα κατοικιών μέσα στην έρημο, όπου τα μέλη του γκολφ κλαμπ Bighorn πληρώνουν 100.000 δολάρια για εγγραφή και 6.500 δολάρια το χρόνο για να φυλάνε τα πανάκριβα και σπάνια αυτοκίνητά τους.

Το συγκεκριμένο πάρκινγκ το οποίο έχει θέσεις για 50 αυτοκίνητα είχε ήδη πωληθεί πριν καν αρχίσει η κατασκευή του συγκροτήματος κατοικιών, ενώ και οι 8 θέσεις για μοτοσικλέτες εξαφανίστηκαν αμέσως. Στην ουσία δεν μιλάμε για ένα πάρκινγκ όπως το γνωρίζαμε αλλά για σχεδόν ένα μουσείο πανάκριβων μοντέλων.

Η πρόσβαση σ' αυτόν τον χώρο γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια, και μόνο για τα μέλη του γκολφ κλαμπ. Ένα κλαμπ για το οποίο και μόνο η συμμετοχή αρχίζει από 250.000 τον χρόνο. Κανένα πρόβλημα βεβαίως για τους ανθρώπους που ζουν εκεί καθώς ένα σπίτι σ' αυτή την περιοχή κοστίζει το ελάχιστο στα 2 εκατομμύρια δολάρια, με το πιο ακριβό να έχει πωληθεί πρόσφατα στα 43 εκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο
Τα αυτοκίνητα που φιλοξενούνται σ' αυτόν τον χώρο είναι από τα πιο σπάνια που υπάρχουν στον κόσμο, ενώ για να να μην υπάρξουν προβλήματα από την διάβρωση, υπάρχουν ειδικές συνθήκες σταθερής υγρασίας για να προστατευθούν τα πανάκριβα οχήματα. Μέσα στον χώρο υπάρχει μπαρ αλλά και ειδικός χώρος ανάπαυσης, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να συναντώνται εκεί και να παρακολουθούν από απόσταση τα αυτοκίνητα τους και να μιλούν για αυτά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης