Βίντεο: Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο

Βίντεο: Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο

Μία συνάντηση που... καθυστέρησε 1.000 χρόνια έγινε σήμερα στην Κούβα, όπου συναντήθηκαν οι δύο προκαθήμενοι των μεγαλύτερων χριστιανικών δογμάτων

Βίντεο: Ιστορική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο
Ίσως η πιο ιστορική συνάντηση στην ιστορία των δύο εκκλησιών έγινε σήμερα στην Κούβα, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον ορθόδοξο Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αβάνας η οποία είχε διαμορφωθεί ειδικά για αυτό τον σκόπό.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο δογμάτων εδώ και... 1000 χρόνια. Και όπως είπε ο Κύριλλος «Συναντιόμαστε στην πιο κατάλληλη στιγμή, στο πιο κατάλληλο τόπο. Και όλο αυτό θέλω να επισημάνω ότι έγινε με την θέληση του Θεού».

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες αγκαλιάστηκαν θερμά εμπρός από της κάμερες πριν προχωρήσουν στις συνομιλίες τους που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες και αρχίσουν τις συνομιλίες του που θα κρατήσουν για πάνω από 2 ώρες. Κύριο θέμα των συζητήσεων είναι οι διώξεις των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Μέση Ανατολή, κάτι που έχει επιδεινωθεί με την λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη» αλλά και τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης