AP: Δρομολογείται η έξοδος της Ελλάδος από τη Σένγκεν

AP: Δρομολογείται η έξοδος της Ελλάδος από τη Σένγκεν

Σύμφωνα με το Associated Press έγγραφα χωρών της ΕΕ δείχνουν πως είναι έτοιμες να περιορίσουν την ελεύθερη διέλευση ταξιδιωτών - Η Ελλάδα απέτυχε να προστατεύσει τα σύνορά της

EU gives Greece 3 months deadline to strengthen its border
Σύμφωνα με το Associated Press οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να περιορίσουν την ελεύθερη διέλευση των ταξιδιωτών στα κράτη-μέλη, ως προσωρινό μέτρο για δύο χρόνια εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης.

Καθεμία από τις 26 χώρες που ανήκουν στο χώρο Σένγκεν έχουν τη δυνατότητα μονομερώς να επιβάλλουν συνοριακούς ελέγχους για έξι μήνες, όπως αναφέρει το AP.

Ωστόσο, αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και δύο χρόνια αν ένα κράτος-μέλος αποδείξει ότι έχει αποτύχει να προστατεύσει τα σύνορά του.

Τα έγγραφα αναφέρουν, λοιπόν, πως οι νομοθέτες της ΕΕ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει να προστατεύσει τα σύνορά της επιτυχώς.

Όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό δίκτυο τα έγγραφα αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος μην επιθυμώντας να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του καθώς τα έγγραφα είναι εμπιστευτικά.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης