Επίθεση Χίλαρι κατά Σάντερς: Τάζεις λαγούς με πετραχήλια στους Αμερικανούς

Επίθεση Χίλαρι κατά Σάντερς: Τάζεις λαγούς με πετραχήλια στους Αμερικανούς

Ο 74χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών απάντησε κατηγορώντας την Κλίντον ότι είναι υπόχρεη στα συμφέροντα της Wall Street, τα οποία και εκπροσώπησε ως γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη

Επίθεση Χίλαρι κατά Σάντερς: Τάζεις λαγούς με πετραχήλια στους Αμερικανούς
Λεκτικός "πόλεμος" ξέσπασε στο έκτο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών με την Χίλαρι Κλίντον να περνά στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον εσωκομματικό της αντίπαλο, Μπέρνι Σάντερς, ότι τάζει λαγούς με πετραχήλια στους Αμερικανούς και τον αριστερό γερουσιαστή από το Βερμόντ να προσπαθεί να αντικρούσει τα πυρά με αρκετή δόση σαρκασμού.

Στην πρώτη τηλεμαχία μετά τις προκριματικές εκλογές του Νιου Χάμσαιρ όπου ο Σάντερς θριάμβευσε, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ήταν επιθετική. Η Χίλαρι επεδίωξε να παρουσιάσει τον αντίπαλό της για το χρίσμα του προέδρου των Δημοκρατικών ως πολιτικό που υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Από την πλευρά του, ο Σάντερς ήταν ειρωνικός απέναντι στη Χίλαρι.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έλαμψε δια της απουσίας του αφού η πολιτική του ήταν το βασικό θέμα της τηλεμαχίας για το οποίο διασταύρωσαν τα ξίφη τους Κλίντον και Σάντερς.

Αρχικά, η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον Σάντερς ότι παραπλανά τους Αμερικανούς με το σχέδιο του για την υγεία, ενώ δίνει υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορεί να κρατήσει. " Η πρόταση Σάντερς για ένα συνολικό σύστημα υγείας για όλους (Medicare-for-all plan) θα σημάνει την αποδιοργάνωση του συστήματος που προώθησε ο πρόεδρος Ομπάμα (Obamacare) και θα προκαλέσει έναν ακόμη κύκλο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης", τόνισε η Χίλαρι και πρόσθεσε: "Βασίζοντας την άποψη μου, σε κάθε ανάλυση που μπορώ να βρω από ανθρώπους που το αντιμετωπίζουν με συμπάθεια, οι αριθμοί δε βγαίνουν. Είναι μία υπόσχεση, η οποία δε μπορεί να υλοποιηθεί", τόνισε.

Ο Σάντερς , από την πλευρά του, υποστήριξε ότι δε θα αποδιοργανώσει το σύστημα Obamacare, αλλά απλά θα κάνει ότι μπορεί για να παρέχουν οι περισσότερες βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες, δηλαδή κάλυψη υγείας, για όλους.
Κλείσιμο

Ο 74χρονος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών επανέλαβε τον ισχυρισμό του, ότι η Κλίντον είναι υπόχρεη στα συμφέροντα της Wall Street, τα οποία και εκπροσώπησε ως γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνοντας ότι έλαβε δωρεές ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων από τoυς χρηματιστές.

"Ας μη προσβάλουμε τη νοημοσύνη των Αμερικανών", είπε. «Γιατί η Wall Street έκανε τόσο μεγάλες προεκλογικές δωρεές; Υποθέτω ότι για πλάκα θέλουν να σκορπούν το χρήμα τους, τριγύρω", τόνισε με αρκετή δόση σαρκασμού ο Σάντερς.

Από την πλευρά της, η Κλίντον υποστήριξε ότι οι δωρεές δε σημαίνουν ότι ήταν υποχείριο της Wall Street, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι και ο πρόεδρος Ομπάμα πήρε δωρεές από τη Wall Street για τις προεκλογικές εκστρατείες του".

Όταν ήταν ανάγκη, σήκωσε το ανάστημά του και βρέθηκε απέναντί τους", υπογράμμισε η Κλίντον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης