Σφοδρή κριτική Μεντβέντεφ στη Μέρκελ: «Βλακώδες να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης»

Σφοδρή κριτική Μεντβέντεφ στη Μέρκελ: «Βλακώδες να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης»

«Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Σφοδρή κριτική Μεντβέντεφ στη Μέρκελ: «Βλακώδες να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης»
Σφοδρή κριτική στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ
, για την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» της Ευρώπης που ακολούθησε στο προσφυγικό, άσκησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt, η οποία θα δημοσιευθεί την Παρασκευή (12/2).

«Ήταν πολύ απλά βλακώδες να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα της Ευρώπης και να προσκαλέσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να έρθουν στις πατρίδες σας» επισήμανε ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στο συριακό, για να μην ξεσπάσει νέος παγκόσμιος πόλεμος.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση και το θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, συνέχισε: «Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι απόλυτη αποτυχία, όλο αυτό είναι απόλυτα τρομακτικό. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από κάποια χρόνια; Είχατε τόσο κακούς αναλυτές;» κατά το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο Μεντβέντεφ. «Στις πατρίδες σας υπάρχουν ήδη Σύροι και άνθρωποι από χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία», συνέχισε ο ίδιος.

«Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Ανάμεσά τους υπάρχουν σίγουρα φτωχοί νέοι που έφυγαν καταδιωκόμενοι από τον πόλεμο. Τι θέλουν; Να επιβιώσουν αλλά επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά επιδόματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι θεωρεί «πως η ανθρωπιά έχει πολύ μεγάλη αξία» και ότι κι εκείνος θέλει επίσης «να βοηθήσει τους πρόσφυγες», «μεταξύ αυτών των ανθρώπων, υπάρχουν πολλοί – ενδεχομένως εκατοντάδες ή και χιλιάδες – κακοποιά στοιχεία που έχουν μεταβεί στην Ευρώπη με μία «αποστολή αντίστροφης μέτρησης». Τώρα περιμένουν να τους καλέσουν και κατόπιν θα ενεργήσουν ως ρομπότ» εναντίον της Ευρώπης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης