Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την Μέρκελ για το προσφυγικό

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την Μέρκελ για το προσφυγικό

Ο Αμερικανός σταρ του σινεμά, που βρίσκεται στο Βερολίνο για το φεστιβάλ κινηματογράφου, δεν χάνει την ευκαιρία να δείχνει το πόσο ευαισθητοποιημένος είναι για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον πλανήτη

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα συναντηθεί με την Μέρκελ για το προσφυγικό
Με την έναρξη σήμερα της Μπερλινάρε (του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου) ήρθε και η είδηση που μάλλον επισκίασε το καλλιτεχνικό κομμάτι του φεστιβάλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε σήμερα κατά την συνέντευξη τύπου για τη νέα του ταινία «Χαίρε Καίσαρα» των αδελφών Κοέν, ο νούμερο ένα σταρ του Χολιγουντ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ.

Θέμα της συνάντησης προσφυγικό όπου «θα διαβουλευτούμε για να δούμε τι μηνύματα μπορούμε να περάσουμε στον κόσμο και τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε» είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στις δηλώσεις του. 

Πάντως ο εκπρόσωπος τύπου της κυρίας Μέρκελ δεν επιβεβαίωσε προς το παρόν το ραντεβού, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να είναι ένα πυροτέχνημα από τον Κλούνεϊ χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη συνεννόνηση. Πολύ δε περισσότερο που μια τέτοια συνάντηση θα έδινε μια διαφορετική «λάμψη» στην Μέρκελ, η εικόνα της οποίας έχει αρχίσει να χλωμιάζει σημαντικά το τελευταίο διάστημα με αφορμή βεβαίως το προσφυγικό.
Κλείσιμο

Ο Κλούνεϊ εκτός από την Μέρκελ θα συναντήσει και εκπροσώπους μεταναστών που ζητούν άσυλο στην Γερμανία και θα συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η εμπλοκή του Κλούνεϊ με μεγάλα διεθνή ανθρωπιστικά θέματα δεν είναι κάτι καινούργιο για τον σταρ του Χόλιγουντ. Στην συνέντευξή του πάντως δήλωσε ότι «Οι σύγχρονες ιστορές των μεταναστών είναι προς το παρόν στην δικαιοδοσία των μέσων ενημέρωσης που τις διηγούνται καλύτερα, και όχι ο κινηματογράφος που θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να κάνει αυτό το δράμα ταινίες». 

Ο ηθοποιός αλλά και εξαιρετικός σκηνοθέτης είπε ότι δεν υπάρχει αρκετή σαφήνεια στις συζητήσεις γύρω από το προσφυγικό θέμα, ενώ αναφερόμενος σε όσα συμβαίνουν στην χώρα του, ήταν σαφής: «Περνάμε δυστυχώς μια πολιτική συγκυρία στη χώρα μου, και επομένως δεν μιλάμε και πολύ για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο». 

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ένας εκ τον αδελφών Κοέν, ο Τζόελ, ο οποίος τόνισε ότι το προσφυγικό θέμα είναι ένα τεράστιο ζήτημα, ενώ υπενθύμισε ότι η ταινία «Ανθρωπος Πατρίδα» του Ζακ Οντιάρ που βραβεύτηκε στο τελευταίο φεστιβάλ των Κανών (όπου πρόεδροι ήταν οι αδελφοί Κοέν) είχε ως θέμα τους πρόσφυγες και το δράμα τους.

Πάντως το φεστινό Φεστιβάλ του Βερολίνου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο με το θέμα των προσφύγων, με αρκετές εκδηλώσεις και πολλές ταινίες να έχουν αφετηρία αυτούς τους ανθρώπους και όλα όσα χρειάζεται να γίνουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να μειωθεί ο πόνος τους (και να σωθούν τα προσχήματα μιας «ενωμένης» Ευρώπης)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης