Ραμαζότι και Παουζίνι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στην Ιταλία

Ραμαζότι και Παουζίνι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στην Ιταλία

«Τα παιδιά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει οικογένεια, και η οικογένεια είναι σημαντική, όποια και αν είναι αυτή», τόνισε ο Έρος Ραμαζότι

Ραμαζότι και Παουζίνι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στην Ιταλία
Κίνημα καλλιτεχνών υπέρ της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης έχει εκδηλωθεί στην Ιταλία, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισής του από το κοινοβούλιο της χώρας. Γνωστοί Ιταλοί καλλιτέχνες θέλησαν να στείλουν, από το φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, το δικό τους μήνυμα υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης.

Ο Έρος Ραμαζόττι, η Πάττι Πράβο, ο Ενρίκο Ρουτζέρι, η Αρίζα, η Νοέμι και πολλοί άλλοι, εμφανίσθηκαν στη σκηνή με πολύχρωμη κορδέλα, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, αφού όλες οι οικογένειες πρέπει να έχουν δικαιώματα». Η αναφορά είναι στο νόμο που μόλις άρχισε να ψηφίζει η γερουσία της Ρώμης για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, ο οποίος προβλέπει και τα δικαιώματα υιοθεσίας του παιδιού του συντρόφου, από το έτερο μέλος του ζευγαριού.

Η κεντροδεξιά αντιτίθεται στην έγκρισή του, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο άφησε ελευθερία συνείδησης στους βουλευτές και γερουσιαστές τους, αλλά ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θεωρεί ότι το κοινοβούλιο θα δώσει, τελικά, το αναγκαίο «πράσινο φως».

Κλείσιμο
«Τα παιδιά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι υπάρχει οικογένεια, και η οικογένεια είναι σημαντική, όποια και αν είναι αυτή», τόνισε ο Έρος Ραμαζόττι, κατά την απευθείας μετάδοση της ιταλικής τηλεόρασης Rai.

«Όποιος είναι όμοιος, πρέπει να είναι μαζί, να είναι ενωμένος, και να μην αφήνει να τον διχάζουν», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η διεθνούς φήμης ποπ στάρ Λάουρα Παουζίνι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης