Πανέξυπνη ιδέα: Δείτε το αδιάβροχο που γίνεται υπνόσακος και σκηνή για τους πρόσφυγες

Πανέξυπνη ιδέα: Δείτε το αδιάβροχο που γίνεται υπνόσακος και σκηνή για τους πρόσφυγες

Οι φοιτητές του Royal College of Art σχεδίασαν σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα αδιάβροχο μπουφάν το οποίο μπορεί να γίνει ο φύλακας-άγγελος των προσφύγων κατά την διάρκεια του δύσκολου ταξιδιού τους προς την Ευρώπη

Πανέξυπνη ιδέα: Δείτε το αδιάβροχο που γίνεται υπνόσακος και σκηνή για τους πρόσφυγες
Στο Royal College of Art του Λονδίνου, οι φοιτητές αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους, και αφορά τον ρουχισμό που πρέπει να έχουν μαζί τους. 

Το αποτέλεσμα ήταν να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν ένα πολυσυλλεκτικό αδιάβροχο, με την ονομασία Wearable Habitation (Φορητή Κατοικία, σε ελεύθερη μετάφραση), το οποίο μπορεί να μετατραπεί από ένα απλό αδιάβροχο, σε υπνόσακο αλλά και σε αντίσκοινο με γρήγορες και απλές κινήσεις.

Το συγκεκριμένο «ρούχο» είναι κατασκευασμένο από συνθετικό και αδιάβροχο υλικό για να αντέχει στην βροχή, έχει όμως ειδική επένδυση για να «αναπνέει» και για να κρατά ως ένα βαθμό ζεστούς όσους το φορούν. Μάλιστα εκτός των άλλων έχει και ειδικές αδιάβροχες θήκες για τα απαραίτητα των προσφύγων, όπως τα χαρτιά τους και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.


Κλείσιμο







Οι φοιτητές που εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν αυτή την ιδέα υποστηρίζουν ότι είχαν στο μυαλό τους όλες τις κακουχίες που περνά ένα πρόσφυγας κατά το δύσκολο ταξίδι του στην Ευρώπη. Και ήθελαν να του δώσουν το ένα και μόνο πολυχρηστικό «ρούχο» το οποίο θα τον κρατά ζεστό αλλά παράλληλα θα είναι και κάτι σαν σπίτι του όπου και όταν το χρειαστεί.

Οι εμπνευστές του Wearable Habitation δημιούργησαν μία Kickstarter εταιρία, σκοπεύοντας να έχουν μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να ξεκινήσουν την παραγωγή του μέσα στο καλοκαίρι, και να υπάρχει σε μεγάλους αριθμούς πριν έρθει ο επόμενος χειμώνας, που αναμένεται εξίσου δύσκολος για τους πρόσφυγες όσο και ο φετινός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης