Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στη Γαλλία - Έξι μαθητές νεκροί

Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στη Γαλλία - Έξι μαθητές νεκροί

Πληροφορίες αναφέρουν πως νεκρός είναι κι ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου - Το μισό υπουργικό συμβούλιο μεταβαίνει στην περιοχή 

Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στη Γαλλία - Έξι μαθητές νεκροί
Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στις 7:15 το πρωί της Πέμπτης
(τοπική ώρα) στην περιοχή  Charente Maritime της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τουλάχιστον έξι άτομα την ζωή τους και άλλοι να τραυματιστούν. 

Ωστόσο συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τους νεκρούς. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" και το δίκτυο iTele τουλάχιστον έξι μαθητές είναι νεκροί ενώ ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ωστόσο κάποια άλλα μέσα αναφέρουν πως νεκρός είναι και ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου. 

Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο των Ηλυσίων διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, έξι μαθητές είναι νεκροί. 

Υπάρχουν επίσης οκτώ μαθητές που δεν τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων. 

Αυτή τη στιγμή στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος έχουν σπεύσει κλιμάκια της αστυνομίας ενώ εκεί βρίσκεται η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Στο σημείο του δυστυχήματος μεταβαίνουν ακόμη η υπουργός Παιδείας,  Ναζά Βαλό Μπελκασέμ αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

To σχολικό λεωφορείο μετέφερε 17 ή 18 μαθητές άτομα και το φορτηγό μετέφερε χαλίκια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε επίσης την βαθύτατη λύπη του στις οικογένειες των θυμάτων.  Θα χυθεί άπλετο φως προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτή η τραγωδία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Τα αίτια της τραγωδίας


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το τροχαίο φαίνεται να προκλήθηκε γιατί η καρότσα του φορτηγού ήταν ανοικτή και χτύπησε το σχολικό στο ύψος των παραθύρων.

Όπως εξήγησε  ο δήμαρχος του Ροσφόρ Ερβέ Μπλανσέ, το φορτηγό «άδειασε το φορτίο του, η καρότσα άνοιξε κατά τη διέλευση του σχολικού», το οποίο καταστράφηκε στην αριστερή πλευρά, στο σημείο όπου είναι τα παράθυρα. Ο καιρός ήταν βροχερός την ώρα του δυστυχήματος, αλλά η βροχή δεν ήταν η αιτία του τροχαίου.

«Η καρότσα είχε ανοίξει σχεδόν σε γωνία 90 μοιρών όταν το φορτηγό διασταυρώθηκε με το λευκό σχολικό και τελικά το κομμάτιασε κατά μήκος όλης της αριστερής του πλευράς ακριβώς κάτω από τα παράθυρα», τα περισσότερα από τα οποία έγιναν θρύψαλα. διευκρίνισε ο αστυνομικός Ζερόμ Σερβόλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί, δύο μαθητές, ηλικίας 12 και 15 χρόνων, σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο που πιθανόν προκλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας στην ανατολική Γαλλία. Το σχολικό στο οποίο επέβαιναν 32 παιδιά βγήκε από τον δρόμο που ήταν σκεπασμένος με λεπτό στρώμα χιονιού και ανατράπηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.


Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης