Τουρκία: Εκρηκτικά βρέθηκαν σε αποσκευές υπόπτων

Τουρκία: Εκρηκτικά βρέθηκαν σε αποσκευές υπόπτων

Προς το παρόν η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, δεν επιτρέπει σε αυτούς που βρίσκονται απέναντι από το Οντζούπιναρ να περάσουν στο έδαφός της, αλλά τους παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό έδαφος

Τουρκία: Εκρηκτικά βρέθηκαν σε αποσκευές υπόπτων
Τέσσερις ζώνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρηκτικά βρέθηκαν από Τούρκους στρατιώτες στις αποσκευές μιας ομάδας που κίνησε τις υποψίες των αρχών και τέθηκε υπό κράτηση χθες το βράδυ στο Κάρκαμις, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στη μεθόριο με τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

"Σε δύο σάκους βρέθηκαν 12 ως 15 κιλά εκρηκτικών (...) και τέσσερις ζώνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις αυτοκτονίας", προσθέτει ο στρατός στην ανακοίνωσή του. Η ομάδα αυτή στην περιοχή του Κάρκαμις, στην επαρχία Γκαζίαντεπ, που κίνησε υποψίες και τέθηκε υπό κράτηση, απαρτίζεται από 34 ανθρώπους --4 άνδρες, 10 γυναίκες και 20 παιδιά, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν αναφέρεται ότι υπάρχει κάποια σχέση με τους τζιχαντιστές.
Η Κάρκαμις βρίσκεται απέναντι από την συριακή πόλη Τζεράμπλους, την οποία ελέγχει τώρα το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού γίνεται την ώρα που περίπου 30.000 Σύροι άμαχοι έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ημέρες απέναντι από το μεθοριακό φυλάκιο του Οντζούπιναρ στην Τουρκία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Κάρκαμις. Οι άνθρωποι αυτοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις μάχες που σημειώνονται στο Χαλέπι, στον συριακό βορρά, όπου προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Προς το παρόν η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη 2,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, δεν επιτρέπει σε αυτούς που βρίσκονται απέναντι από το Οντζούπιναρ να περάσουν στο έδαφός της, αλλά τους παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό έδαφος.
Κλείσιμο

Η Άγκυρα εκφράζει φόβους για μια νέα συρροή Σύρων προσφύγων στο έδαφός της, οι οποίοι μπορεί σύμφωνα με την ίδια να φτάσουν έως και τις 600.000.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης