Back in the USSR: Οι κάμερες Zenit επιστρέφουν στην παραγωγή!

Back in the USSR: Οι κάμερες Zenit επιστρέφουν στην παραγωγή!

Η εταιρία υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας Rostec ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στον... καπιταλιστικό ρεαλισμό, βγάζοντας στην παραγωγή και πάλι τις αλήστου μνήμης μηχανές Ζenit και μάλιστα ως premium προϊόν

Back in the USSR: Οι κάμερες Zenit επιστρέφουν στην παραγωγή!
Όπως έκανε γνωστό σήμερα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρία Rostec πρόκειται να βγάλει και πάλι στην παραγωγή τις γνωστές και στην χώρα μας μηχανές Zenit. Πρόκειται για την εταιρία που κάποτε κυριαρχούσε στην Σοβιετική Ένωση, όντας το υποκατάστατο για τις πιο σύγχρονες γιαπωνέζικες και γερμανικές μάρκες, χωρίς όμως ποτέ να τις φτάσει ούτε σε αξιοπιστία ούτε σε απόδοση.

Όπως και να έχει όμως οι Ζenit ήταν το εργαλείο για πολλούς και στην Δύση να μπουν στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Κάτι που τις έκανε ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νέους αλλά και στους φοιτητές φωτογραφίας, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις είχαν πωληθεί τουλάχιστον 15 εκατομμύρια Zenit διαφόρων τύπων και ακόμα περισσότεροι φακοί. Η παραγωγή τους είχε σταματήσει το 2005, όταν πια η ψηφιακή τεχνολογία έκανε τις μηχανές με φιλμ να πάρουν τον δρόμο για τα ντουλάπια.

Τα σχέδια της εταιρίας που ανέλαβε να αναστήσει την μάρκα είναι όμως μάλλον πολύ αισιόδοξα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η αναβίωση της Zenit θα έχει σκοπό την δημιουργία μιας μάρκας πολυτελείας, στα πρότυπα της Leica.

Όμως οι καιροί από την εποχή του σοσιαλιστικού ρεαλισμού έχουν παρέλθει προ πολλού, καθώς η ψηφιακή φωτογραφία και όλα όσα αυτή έφερε στην συγκεκριμένη τέχνη έχουν κυριολεκτικά αλλάξει τον κόσμο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης