Δεν απειλούνται από τον Ζίκα οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζει η Βραζιλία

Δεν απειλούνται από τον Ζίκα οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζει η Βραζιλία

Αφότου έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη συμμετοχή τους στους Αγώνες του Ρίο - Διαβεβαιώνουν οι ειδικοί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας

Δεν απειλούνται από τον Ζίκα οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζει η Βραζιλία
Μία ημέρα αφότου έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τη συμμετοχή των αθλητών τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Ζίκα, η Βραζιλία απαντά στην ανησυχία των αθλητικών ομοσπονδιών υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του επικίνδυνου ιού.

Οι τοπικές αρχές έσπευσαν να καθησυχάσουν τους αθλητές έπειτα από την παραίνεση που τους έγινε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ να σκεφτούν αν θέλουν να πάνε ή όχι στη Βραζιλία, λέγοντας ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας.

Την περίοδο που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο δε  θεωρείται ότι μπορούν να μεταδοθούν ασθένειες που έχουν προκληθεί από το κουνούπι Aedes aegypti, όπως ο ιός Ζίκα, ο Δάγγειος και ο ιός Chikungunya, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας.

«Η Βραζιλία πραγματοποιεί σπουδαία κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το κουνούπι Aedes aegypti. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μαζί με τους δήμους, καταβάλλει προσπάθειες για να προστατεύσει όχι μόνο τους Βραζιλιάνους, αλλά και εκείνους που θα έρθουν στη χώρα μας για τους Αγώνες», προσθέτει η ανακοίνωση.
Κλείσιμο

Απόλυτα ψύχραιμος ο εκπρόσωπος της επιτροπής που διοργανώνει τους Αγώνες, Μάριο Αντράντα, τόνισε πως ο Ζίκα δε θα αποτελέσει πρόβλημα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών.

Όσο για τους φόβους που εξέφρασαν οι ΗΠΑ, προέβλεψε ότι «η αποστολή θα είναι πλήρης γιατί κανείς δεν θα απαρνηθεί τους Ολυμπιακούς εξαιτίας μίας ασθένειας που πλήττει το καλοκαίρι (επισημαίνεται πως ο χειμώνας στη Βραζιλία είναι τους μήνες Ιούνιο-Αύγουστο). Βρισκόμαστε ακόμα στον Φεβρουάριο, στην καρδιά του καρναβαλιού. Πολλά ακόμα μπορούν να συμβούν. Οι ΗΠΑ πρέπει να απελευθερώσουν τους αθλητές τους».

Παρά τις διαβεβαιώσεις, η Κένυα με τη σειρά της εξετάζει τη συμμετοχή τους στους Αγώνες αν ο ιός Ζίκα εξελιχθεί σε επιδημία.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κένυας, Κιπτσόγκε Κέινο, δήλωσε ότι δεν προτίθεται οι αθλητές να διατρέξουν κίνδυνο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης