Προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ: Η δεύτερη πιο κρίσιμη ημέρα

Προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ: Η δεύτερη πιο κρίσιμη ημέρα

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αγωνιούν για το αποτέλεσμα που θα δείξουν οι κάλπες στο Νιου Χάμσαιρ, την ώρα που ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σκέφτεται να «ριχτεί» στη μάχη ως ανεξάρτητος υποψήφιος

Προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ: Η δεύτερη πιο κρίσιμη ημέρα
Η δεύτερη πιο κρίσιμη μέρα για τους Αμερικανούς είναι η σημερινή, με την κάλπη να στήνεται στο Νιου Χάμσαιρ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών και τους δημοσκόπους να διερωτώνται αν θα πέσουν ξανά έξω, όπως συνέβη στην Αιόβα. 

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αγωνιούν για το αποτέλεσμα των προκριματικών στο Νιου Χάμσαιρ, την ώρα που ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, καλοσκέφτεται να «ριχτεί» στη μάχη ως ανεξάρτητος υποψήφιος. 

Σε δημοσκόπηση για τις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ για λογαριασμό των CNN/WMUR, ο Σάντερς εμφανίζεται να έχει ισχυρό προβάδισμα- 26 μονάδες - έναντι της Κλίντον.

Κλείσιμο
Αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται επίσης σε απόσταση από τον δεύτερο που δεν είναι άλλος από τον  Μάρκο Ρούμπιο, τον 44χρονο γερουσιαστή της Φλόριντα. Αυτός καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ ο γερουσιαστής του Τέξας, Τεντ Κρουζ, που ήρθε πρώτος στην Αιόβα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση των Reuters- Ipsos δείχνει ότι,  μετά την κάλπη της Αιόβα, οι Αμερικανοί δείχνουν προτίμηση  στη Χίλαρι αν και η απόσταση που την χωρίζει από τον εσωκομματικό της αντίπαλο, Μπέρνι Σάντερς, είναι μικρή.

Σε εθνικό επίπεδο, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ψήφισαν για το χρίσμα των Δημοκρατικών 48% υπέρ της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έναντι 45% υπέρ του αριστερού γερουσιαστή από το Βερμόντ. 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, για τις προκριματικές του Νιου Χαμσάιρ, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά με τον 74χρονο Σάντερς να πάρει τη ρεβάνς από τη Χίλαρι.

Χτες, μάλιστα σε ομιλία του στην αμερικανική πολιτεία, όπου σήμερα στήνεται η κάλπη, ο προοδευτικός Σάντερς δεν έκανε ούτε μία αναφορά στην πρώην "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ την ώρα που η Χίλαρι απολάμβανε με τον σύζυγό της ένα burger σε εστιατόριο ταχυφαγίας. 

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να έχει σαφές προβάδισμα έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων στο Νιου Χαμσάιρ.   

Από την πλευρά του ο Μάικλ Μπλούμπεργκ επανέλαβε πως εξετάζει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο διαπιστώνοντας πως αυτή η προεκλογική εκστρατεία έχει καταντήσει σκάνδαλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης