Συρία: ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία ζητούν κατάπαυση του πυρός

Συρία: ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία ζητούν κατάπαυση του πυρός

«Έχουμε τεράστιο συμφέρον να διευθετήσουμε τα προβλήματα της περιοχής πριν μας καταστρέψουν όλους», είπε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Σ. Αραβίας

Συρία: ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία ζητούν κατάπαυση του πυρός
Έκκληση να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός και να υπάρξει πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Συρία, απηύθυναν τη Δεύτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Σαουδική Αραβία, αποφεύγοντας πάντως να αναφερθούν ρητά στο καθεστώς της Δαμασκού και τη Ρωσία.

«Έχουμε τεράστιο συμφέρον να διευθετήσουμε τα προβλήματα της περιοχής πριν μας καταστρέψουν όλους», είπε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι οι δύο συμμαχικές χώρες «καταβάλλουν προσπάθειες στο ανώτατο επίπεδο ώστε η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας (σ.σ. ΔΟΣΣ, 17 κράτη και τρεις πολυμερείς οργανισμοί που έχουν υιοθετήσει έναν διπλωματικό οδικό χάρτη για τη συριακή σύρραξη) να είναι σε θέση να προχωρήσει προς μια ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση και μια πλήρη εκεχειρία».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο κ. Τζουμπέιρ τόνισε πως το Ριάντ είναι αποφασισμένο να «συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και με τους συμμάχους μας σε όλο τον κόσμο για να υπάρξουν πρόοδοι στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, στις προσπάθειες σταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής, στις προσπάθειες ειρήνευσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους ή ακόμη στις προσπάθειες να υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης