Κάμερον: Σε περίπτωση Brexit, η Γαλλία είναι πιθανό να στείλει τους πρόσφυγες στην Αγγλία

Κάμερον: Σε περίπτωση Brexit, η Γαλλία είναι πιθανό να στείλει τους πρόσφυγες στην Αγγλία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε τις τοποθετήσεις Γάλλων πολιτικών, οι οποίοι αιτήθηκαν να πάψουν οι έλεγχοι για τους πρόσφυγες, αν η Βρετανία βγει εκτός ΕΕ

Κάμερον: Σε περίπτωση Brexit, η Γαλλία είναι πιθανό να στείλει τους πρόσφυγες στην Αγγλία
Το χαρτί του προσφυγικού βάζει στο «παιχνίδι» ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, εμπλέκοντας και τη Γαλλία, προκειμένου να στρέψει την κοινή γνώμη, αλλά και μερίδα του αγγλικού κοινοβουλίου, υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος που θα γίνει.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον «ενεργοποίησε» το «όπλο» των προσφύγων, λέγοντας πως αν στο μέλλον υπάρξει Brexit, η Γαλλία είναι πιθανό να άρει τους ελέγχους για τους πρόσφυγες και να επιτρέψει την ελεύθερη δίοδο χιλιάδων ανθρώπων από τους καταυλισμούς του Καλαί, προς το Νησί.

Κλείσιμο
Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν στο Καλαί, περιμένοντας να μεταβούν στη Βρετανία


Ο Ντέιβιντ Κάμερον επικαλέστηκε τις αντιδράσεις Γάλλων πολιτικών, οι οποίοι πρότειναν να ανοίξουν τα σύνορα, σε περίπτωση που η Βρετανία βγει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε οι πρόσφυγες να περάσουν τη Μάγχη και να βγουν εκτός γαλλικού εδάφους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλησε να αναδείξει μία πτυχή ενός ενδεχόμενου Brexit, απαντώντας στους ευρωσκεπτικιστές, τόσο του κοινοβουλίου, όσο και σε επίπεδο πολιτών.

«Υπάρχει ένας ικανός αριθμός Γάλλων πολιτικών, οι οποίοι θα ήθελαν να καταρρεύσει η εξαιρετική συμφωνία που έχουμε συνάψει με τη Γαλλία για τη διαχείριση των προσφύγων στο Καλαί, ώστε να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας και στις δύο πλευρές», τόνισε ο Ντέιβιντ Κάμερον τη Δευτέρα (8/2). «Δεν νομίζω πως πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους πολιτικούς να το κάνουν αυτό», συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης