Aίγυπτος: Έστρωσαν κόκκινο χαλί... 4 χιλιομέτρων για τον πρόεδρο Σίσι

Aίγυπτος: Έστρωσαν κόκκινο χαλί... 4 χιλιομέτρων για τον πρόεδρο Σίσι

Σε τελετές επιπέδου... Φαραώ φαίνεται να  αρέσκεται ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι ο οποίος σε εκδήλωση που παραβρέθηκε το Σάββατο κάλυψε με τα αυτοκίνητά της συνοδείας του μια απόσταση 4 χιλιομέτρων στρωμένη με κόκκινο χαλί

Aίγυπτος: Έστρωσαν κόκκινο χαλί... 4 χιλιομέτρων για τον πρόεδρο Σίσι
Αν και τα προβλήματα στην αιγυπτιακή κοινωνία περισσεύουν, όπως φαίνεται περισσεύουν και τα μέτρα του  υφάσματος για να στρωθεί ένας από τα μεγαλύτερα ποτέ «κόκκινα χαλιά» που έχουν υπάρξει. Το περιστατικό έγινε το Σάββατο που μας πέρασε σε προάστιο του Καϊρου, όπου ο πρόεδρος Σίσι και η συνοδεία του θα εγκαινίαζαν ένα νέο συγκρότημα κατοικιών.

Για να φθάσουν όμως εκεί, τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της συνοδείας του Σίσι κύλησαν τις ρόδες τους πάνω σε ένα κόκκινο χαλί ούτε λίγο ούτε πολύ 4 ολόκληρων χιλιομέτρων που είχε καλύψει όλη την περιοχή. Το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην Αίγυπτο, όπου οι περισσότερο αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που ζητείται από τον πληθυσμό να σφίξει τις ζώνες του, ο πρόεδρος ανοίγει ένα τεράστιο χαλί;

Η κυβέρνηση και ο στρατός που ήταν υπεύθυνοι για το τελετουργικό σε συνεντεύξεις που έδωσαν εκπρόσωποί τους μετά τον σάλο που ξέσπασε είπαν ότι αυτό το τεράστιο χαλί δεν έχει αγοραστεί από τον Σίσι, και είναι διαθέσιμο για πάνω από τρία χρόνια, όπου χρησιμοποιείται (σε μικρότερη έκταση βεβαίως) σε αρκετές άλλες εκδηλώσεις. 

Κλείσιμο



«Προσδίδει μια αίσθηση χαράς και επιβεβαίωσης στους Αιγύπτιους ότι ο λαός και ο στρατός μας μπορούν να οργανώσουν οτιδήποτε με τον σωστό τρόπο» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. Ο οποίος δεν παρέλειψε να πει ότι δίνει μία ωραία εικόνα των εορτασμών οι οποίοι μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Πάντως πέρα από τις γιορτές και τα κόκκινα χαλιά, ο Σίσι καλεί τον αιγυπτιακό λαό να επωμισθεί ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής ανάκαμψης που σχεδιάζει, καθώς θέλει να μειώσει σημαντικά τις κρατικές δαπάνες.

Όπως είπε σε δηλώσεις του το Σάββατο για το θέμα του νερού (που είναι ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας θέματα της αιγυπτιακής κοινωνίας), το κράτος ξοδεύει περίπου 5,1 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για να υπάρχει καθαρό νερό στην χώρα την ίδια στιγμή που παίρνει πίσω από τους φόρους μόνο ένα μέρος αυτού του ποσού.



Κάτι που σύμφωνα με τον Σίσι πρέπει να αλλάξει και να αυξηθούν τα χρήματα που δίνουν οι καταναλωτές για το νερό. Αν δεν έχουν να πληρώσουν, ας φάνε... παντεσπάνι και κόκκινα χαλιά μήκους 4 χιλιομέτρων...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης