Απίστευτο: H British Airways επιτρέπει -επιτέλους- και στις γυναίκες αεροσυνοδούς να φορούν παντελόνια

Απίστευτο: H British Airways επιτρέπει -επιτέλους- και στις γυναίκες αεροσυνοδούς να φορούν παντελόνια

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η British Airways ήταν μία από τις τελευταίες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο (αν εξαιρέσουμε τις αραβικές) οι οποίες δεν επέτρεπαν στις αεροσυνοδούς να επιλέγουν και τα παντελόνια ως μέρος της ενδυμασίας τους

Απίστευτο: H British Airways επιτρέπει -επιτέλους- και στις γυναίκες αεροσυνοδούς να φορούν παντελόνια
Μοιάζει παράδοξο, ιδίως για μία εταιρία και μία χώρα που έχουν πρωταγωνιστήσει στην απελευθέρωση του γυναικείου φύλου στον αιώνα που πέρασε. Όμως παρά τα όλα όσα έχουν μεσολαβήσει όλες αυτές τις δεκαετίες σχετικά με την χειραφέτηση των γυναικών, η Βritish Airways απαγόρευε την χρήση παντελονιών στης αεροσυνοδούς της.

Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει άμεσα, καθώς μία νέα εγκύκλιος που δόθηκε στα πληρώματα, επιτρέπει πλεόν και στις γυναίκες να κυκλοφορούν με στολές που «καλύπτουν τα πόδια τους», με απλά λόγια να φορούν παντελόνια. Εκτός από τις περιπτώσεις που αυτού ίσως δυσχαιρένει το έργο τους (σε κάποιους προορισμούς δηλαδή με θρησκευτικούς προορισμούς) οι γυναίκες αεροσυνοδοί της ΒΑ είναι πλέον ελεύθερες να επιλέγουν αν θα φορούν φούστα ή παντελόνι στην υπηρεσία τους.

Η απόφαση έρχεται μετά από μία μάχη που έδωσε το συνδικάτο των ιπτάμενων συνοδών της Βritish Airways. Η εταιρία φαίνεται υποχρεωμένη να το αποδεχθεί, και παρά το ότι δεν αποτελεί μέρος της παράδοσης (και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει παράδοση για τους Βρετανούς), αποδέχεται ότι μπορεί να κάνει μια μικρή αλλαγή στον κανονισμό, και η στολή να εμπλουτιστεί με παντελόνια για τις γυναίκες. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, το συνδικάτο τους, το Unite, χαιρέτησε την απόφαση της British Airways να μπει στον 21ο αιώνα. Και όσο και αν ακούγεται αστείο ή παράδοξο, αποτελεί μια νίκη για τις γυναίκες. Που όπως φαίνεται ακόμα και στην εποχή της θεωρούμενης πλήρους απελευθέρωσης -πολλώ δε μάλλον σε μία τόσο «προχωρημένη» εξ αντικειμένου εταιρία- υπάρχουν ακόμα αρκετά κάστρα να κατακτήσουν. Έστω και αν πρόκειται για μερικούς πόντους υφάσματος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης