Λονδίνο και Τόκιο συμφώνησαν σε διεθνείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Λονδίνο και Τόκιο συμφώνησαν σε διεθνείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι αντιδρά «δικαιολογημένα», όπως τόνισε, η Κίνα και ότι γίνεται προσπάθεια να πειστεί από τις υπόλοιπες δυνάμεις του Συμωουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

Λονδίνο και Τόκιο συμφώνησαν σε διεθνείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας
Σε κοινή γραμμή για την επέκταση των διεθνών κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ, συμφώνησαν οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιαπωνίας, μετά από συνομιλία που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε ομοφώνως τη νέα εκτόξευση πυραύλου από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ και σύντομα αναμένεται η λήψη αποφάσεων για περαιτέρω διεθνείς κυρώσεις κατά του ασιατικού κράτους. Προηγήθηκε, ωστόσο, συνομιλία του Φίλιπ Χάμοντ με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Φουμίο Κισίντα, οι οποίοι συμφώνησαν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να αποφασίσει την επέκταση των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι εκτόξευσε πύραυλο προκειμένου να θέσει σε τροχιά δορυφόρο για επιστημονικούς λόγους. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, πιστεύουν ότι η Πιονγκγιάνγκ έκανε μία ακόμη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη δοκιμή της βόμβας υδρογόνου.

Κλείσιμο
«Επικοινώνησα με τον Ιάπωνα ομόλογό μου και συμφωνήσαμε να επικεντρώσουμε στην αναζήτηση περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ. Ο Βρετανός πολιτικός, που εκπροσωπεί ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε επίσης ότι η Κίνα, επίσης μόνιμο μέλος του ΣΑ, εξέφρασε δικαιολογημένα τους φόβους της σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι δομές της υπάρχουσας κατάσταση στη Βόρεια Κορέα, από ενδεχόμενες κυρώσεις εναντίον της. «Η Κίνα είναι πιο επιφυλακτική από εμάς, για λόγους που μπορούμε να κατανοήσουμε», δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ.

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους Κινέζους ότι είναι προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων και οικονομικών πιέσεων», συμπλήρωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης