Γαλλία: Αυστηροί έλεγχοι στις μεταγγίσεις αίματος λόγω του ιού Ζίκα

Γαλλία: Αυστηροί έλεγχοι στις μεταγγίσεις αίματος λόγω του ιού Ζίκα

«Όποιος έρχεται από μια ζώνη στην οποία υπάρχει ο Ζίκα δεν μπορεί να δώσει αίμα για 28 ημέρες» δήλωσε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Μαριζόλ Τουρέν

Γαλλία: Αυστηροί έλεγχοι στις μεταγγίσεις αίματος λόγω του ιού Ζίκα
Ταξιδιώτες που επιστρέφουν από περιοχές στις οποίες έχει εκδηλωθεί ο ιός Ζίκα θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 28 ημέρες πριν δώσουν αίμα ώστε να αποφεύγεται οποιοσδήποτε κίνδυνος μετάδοσης, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν.

Ο Ζίκα, ο οποίος διαδίδεται με ταχύτητα στη βόρεια και τη νότια Αμερική, μεταδίδεται κυρίως με τσιμπήματα κουνουπιών.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η Βραζιλία ανακοίνωσε δύο κρούσματα μετάδοσης μέσω μεταγγίσεων αίματος από μολυσμένους δότες.

Κλείσιμο
«Όποιος έρχεται από μια ζώνη στην οποία υπάρχει ο Ζίκα δεν μπορεί να δώσει αίμα για 28 ημέρες», δήλωσε η Τουρέν σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Europe 1, το ειδησεογραφικό κανάλι iTele και την εφημερίδα Le Monde.

Η υπουργός συμβούλευσε επίσης τις εγκύους να ενημερώνουν τις αρχές αν έχουν ταξιδέψει σε κάποια από τις ζώνες αυτές.

Κρούσματα του Ζίκα έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 30 χώρες αφότου ο ιός εμφανίσθηκε πέρυσι στην Αμερική, όπου συνδέθηκε με χιλιάδες γεννήσεις βρεφών με μικροκεφαλία.

Η Μαριζόλ Τουρέν δήλωσε πως 18 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε ταξιδιώτες στη γαλλική επικράτεια -- όχι στην ηπειρωτική χώρα, αλλά σε κάποια από τα υπερπόντια γαλλικά εδάφη όπως η Μαρτινίκα και η Γουαδελούπη στην Καραϊβική και η Γαλλική Γουιάνα που συνορεύει με τη Βραζιλία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης