Βρετανία: Αδύνατο το πέρασμα της φοβερής Μάγχης με τα μικρά φουσκωτά του Αιγαίου

Βρετανία: Αδύνατο το πέρασμα της φοβερής Μάγχης με τα μικρά φουσκωτά του Αιγαίου

Μπορεί το πέρασμα στα Ελληνικά νησιά από την Τουρκία να είναι σχετικά εύκολο, όμως η διάσχιση της Μάγχης με μικρά φουσκωτά είναι ένας πραγματικός άθλος όπως ανακάλυψαν τέσσερις μετανάστες που κινδύνεψαν να πεθάνουν από υποθερμία

Βρετανία: Αδύνατο το πέρασμα της φοβερής Μάγχης με τα μικρά φουσκωτά του Αιγαίου
Έχοντας εμπειρία από την ευκολία με την οποία διέσχισαν το Αιγαίο, πέντε μετανάστες προσπάθησαν να εφαρμόσουν την ίδια τακτική και στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Αγγλία. Όμως τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήταν ανυπέρβλητα, καθώς τα μεγάλα κύματα αλλά και ο πολύ κρύος αέρας τους οδήγησε όλους στο να πάθουν σοβαρή υποθερμία.

Έχοντας φθάσει μόλις 3 μίλια ανοιχτά των γαλλικών αρχών, και με έναν από τους μετανάστες να έχει εγκαταλείψει νωρίς την προσπάθεια επιστρέφοντας κολυμπώντας πίσω στις ακτές του Καλαί, οι τέσσερις εναπομείναντες πάνω στο σκάφος περισυνελέγησαν από την ακτοφυλακή της Γαλλίας. Και οι τέσσερις ήταν στα πρόθυρα του θανάτου, καθώς βρίσκονταν σε ακραία υποθερμία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές το πέρασμα της Μάγχης, ιδίως αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τέτοια σκάφη, έως και ακατόρθωτο. Εκτός από την πυκνότατη κυκλοφορία που υπάρχει στο στενό, τα ρεύματα δυσκολεύουν την διατήρηση μιας πορείας προς την Αγγλία.

Ενώ παράλληλα και οι κακές καιρικές συνθήκες απαιτούν ανθρώπους που να διαθέτουν εξοπλισμό ή τεράστιες αντοχές στο κρύο. Μάλιστα για να γίνει αντιληπτό το δύσκολο του εγχειρήματος, είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο την τελευταία δεκαετία (τουλάχιστον όπς ανακοινώνουν οι αρχές). 

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου θαλάσσιου περάσματος, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά, όπου και πάλι τα θύματα είναι πλέον εκατοντάδες.
Κλείσιμο

Το πέρασμα της Μάγχης είναι δέκα φορές μεγαλύτερο σε απόσταση και με πολύ πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ η μεγάλη κυκλοφοφορία τεράστιων πλοίων αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο για μικρά φουσκωτά που προσπαθούν να κάνουν το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι προς την Γη της Επαγγελίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης