Τραγωδία στις αυστριακές Άλπεις: Τουλάχιστον πέντε Τσέχοι σκιέρ νεκροί

Τραγωδία στις αυστριακές Άλπεις: Τουλάχιστον πέντε Τσέχοι σκιέρ νεκροί

Δύο γκρουπ συνολικά 17 Τσέχων καταπλακώθηκαν από μεγάλη χιονοστιβάδα στην κοιλάδα του Βάντενταλ

Τραγωδία στις αυστριακές Άλπεις: Τουλάχιστον πέντε Τσέχοι σκιέρ νεκροί
Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε στις αυστριακές Άλπεις, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δύο γκρουπ 17 συνολικά τουριστών από την Τσεχία. Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών αρχών, τουλάχιστον πέντε σκιέρ έχασαν τη ζωή τους στις δυτικές Άλπεις, στην επαρχία του Τιρόλο, ενώ οι υπόλοιποι εφτά τραυματίστηκαν, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά, με τους διασώστες να έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το γκρουπ των Τσέχων έκανε σκι στην κοιλάδα του Βάντενταλ, περίπου 25 μίλια νοτιανατολικά του Ίνσμπρουκ, στη δυτική Αυστρία. Οι θάνατοι των πέντε σκιέρ επιβεβαιώθηκαν επισήμως από τις αρχές. Μόλις ολοκληρωθεί η διάσωση των τραυματιών, θα ξεκινήσει η διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν στο σημείο οι 12 Τσέχοι, καθώς είχε εκδοθεί σήμα κινδύνου, επιπέδου τρία (πέντε είναι το μάξιμουμ), το οποίο μεταφράζεται ως «σημαντικός κίνδυνος για την πτώση χιονοστιβάδων».

Οι αυστριακές αρχές χρησιμοποίησαν ειδικούς σκύλους και ελικόπτερα προκειμένου να εντοπίσουν τους Τσέχους που είχαν καταπλακωθεί. Τη φετινή σεζόν, έχουν καταγραφεί πολλαπλά θανατηφόρα περιστατικά από την πτώση χιονοστιβάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης