Γιατί οι νέοι παντρεμένοι δεν κάνουν σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου;

Γιατί οι νέοι παντρεμένοι δεν κάνουν σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου;

Όπως φαίνεται η «μεγάλη νύχτα» για αρκετούς εξελίσσεται σε... άσφαιρη, καθώς μία νέα έρευνα δείχνει ότι τα νέα ζευγάρια έχουν άλλα στο μυαλό τους εκείνη την πρώτη νύχτα του γάμου

Γιατί οι νέοι παντρεμένοι δεν κάνουν σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου;
Αν για τις παλαιότερες γενιές η πρώτη νύχτα του γάμου ήταν ΤΟ γεγονός της ζωής τους (ιδίως για τις γυναίκες, για να θυμηθούμε και τα επίμαχα σεντόνια της παρθενίας που γιορτάζονταν από όλους...), για τους πιο νέους, αυτή η βραδιά είναι μάλλον μια αγγαρεία. 

Όπως δείχνει μία νέα έρευνα που έγινε στην Αγγλία δείχνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων κάτω των 40 ετών δεν προχώρησαν σε σεξουαλική συνεύρεση εκείνη τη μεγάλη νύχτα. Ο κύριος λόγος όπως αναφέρεται στις απαντήσεις του ερωτηματολογίου είναι ότι ήταν «πολύ κουρασμένοι» για τέτοιου είδους... αθλοπαιδιές. 

Ένας ακόμα εξίσου σοβαρός λόγος που συναντάται στο ένα από τα πέντε ζευγάρια είναι ότι ήταν πολύ μεθυσμένοι για να προχωρήσουν σε σεξουαλικές περιπτύξεις. Μάλιστα υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό ποσοστό που ανακατεύει και τα δύο: ήταν τόσο μεθυσμένοι ή τόσο κουρασμένοι που δεν... θυμουνται τίποτα από την πρώτη νύχτα του γάμου (πολλώ δε μάλλον αν έκαναν σεξ με την σύντροφό τους).

Κλείσιμο
Όπως δείχνει η έρευνα, οι ερωτώμενοι που ήταν πάνω από 60 ετών, τα ποσοστά τους ήταν ακριβώς αντίστροφα, με τους τρεις στους τέσσερις να έκαναν σεξ εκείνη τη βραδιά. Οι υπόλοιποι πάντως έχουν και αυτοί τις ίδιες δικαιολογίες, με την κούραση και το αλκοόλ να υπερισχύουν και εδώ.

Πάντως αν κάποιος προσπαθήσει να εξηγήσει το φαινόμενο με το ότι υπάρχουν αλλαγές στις κοινωνικές συνθήκες και την δυνατότητα για σεξουαλική επαφή πριν τον γάμο, η έρευνα δείχνει ότι -τουλάχιστον στην Αγγλία- το ποσοστό παραμένει λίγο πολύ το ίδιο. Η μόνη πλέον εξήγηση που είναι και η πιο λογικοφανής (και εύκολα διαπιστώσιμη γύρω μας) είναι ότι η σημερινή νεολαία έχει μάλλον άλλα ενδιαφέροντα πιο σημαντικά από το σεξ.

Και ίσως εκείνη τη νύχτα, το πιο σημαντικό από ένα ρομαντικό φωτισμό και ένα καλό κρασί, μεγαλύτερη πλέον σημασία να έχει το καλό Wi-Fi και η γρήγορη ανάρτηση στο Instagram των φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί από μια ακόμα «μεγάλη νύχτα» που θα ξεχαστεί γρήγορα στο timeline της ζωής του καθενός μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης