Στο Stade de France επιστρέφει σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ

Στο Stade de France επιστρέφει σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ

Θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας- Ιταλίας

Στο Stade de France επιστρέφει σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ
Στο Stade de France επιστρέφει σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος  Φρανσουά Ολάντ για πρώτη φορά μετά τα τυφλά χτυπήματα  των ισλαμιστών τρομοκρατών που αιματοκύλισαν την "καρδιά" των Παρισίων στις 13 Νοεμβρίου. Για το παιχνίδι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 
Οι πόρτες του σταδίου θα ανοίξουν δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς, δηλαδή μισή ώρα πριν το σύνηθες. Θα υπάρξουν σημεία ελέγχου στο δρόμο προς το στάδιο με τους αστυνομικούς να κατευθύνουν τους πολίτες προς την είσοδο του κτιρίου. 


Ο Γάλλος πρόεδρος θα καθίσει στις κερκίδες του γηπέδου για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας- Ιταλίας, σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας "L' Equipe". Θα είναι σίγουρα μία συγκινητική στιγμή για τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος,  μετά τα αιματηρά γεγονότα που έσπειραν τον φόβο και τον τρόμο όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, θα διαβεί το κατώφλι του γηπέδου. Εκεί όπου ένας καμικάζι αυτοκτονίας ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ζωσμένος προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.    
Κλείσιμο

Στις 13 Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος καθόταν στις κερκίδες του γηπέδου Stade De France έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ . Οι δύο πολιτικοί άνδρες παρακολουθούσαν τον φιλικό αγώνα Γαλλίας - Γερμανίας όταν ενημερώθηκαν για τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους. Λίγη ώρα αργότερα οι αρχές φυγάδευαν τον Γάλλο πρόεδρο με διακριτικότητα για να μην πανικοβάλλουν τους φιλάθλους.  

Σήμερα,  ο Ολάντ θα εμψυχώσει και πάλι την εθνική ομάδας Γαλλίας, όπως ακριβώς και η Γερμανίδα καγκελάριος. Η Ανγκελα Μέρκελ δεν χάνει αγώνα της εθνικής ομάδας Γερμανίας. Ολάντ και Μέρκελ θα έχουν αύριο επαφές στο Στρασβούργο για το προσφυγικό . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης