Κολωνία: Επιστρέφει λόγω καρναβαλιού ο εφιάλτης των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες

Κολωνία: Επιστρέφει λόγω καρναβαλιού ο εφιάλτης των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες

Πάνω από 2.500 χιλιάδες αστυνομικοί "χτενίζουν" συνεχώς την περιοχή

Κολωνία: Επιστρέφει λόγω καρναβαλιού ο εφιάλτης των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες
Eπιστρέφει στην Κολωνία ο εφιάλτης της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών με την έναρξη του Καρναβαλιού. 

Λίγα 24ωρα αφότου άνοιξε η αυλαία του διάσημου καρναβαλιού της γερμανικής πόλης , οι αρχές της αστυνομίας ανακοίνωσαν ότι ήδη έχουν γίνει 22 καταγγελίες για σεξουαλική βία σε βάρος νεαρών γυναικών από πρόσφυγες αραβικής καταγωγής.   

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στη χώρα με το θέμα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας να κρατά σε επαγρύπνηση τις αρχές.

Κλείσιμο
Πάνω από 2.500 χιλιάδες αστυνομικοί "χτενίζουν" συνεχώς την περιοχή πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους σε δημόσιους χώρους όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αρχές κάνουν έκκληση στο κοινό να αποφεύγει τις αποκριάτικες στολές που παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος και σε τρομοκρατική δράση για να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Με νωπές τις μνήμες από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς,  το καρναβάλι της Κολωνίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των γερμανικών ΜΜΕ. 

Το καρναβάλι αυτό έχει ανακηρυχθεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO. O φόβος και η ανασφάλεια πολλών Γερμανών ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χτυπήσει την περίοδο του καρναβαλιού, έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές  δυνάμεις της χώρας. 

Οι τοπικές αρχές της Κολωνίας έχουν προχωρήσει στη φωταγώγηση σκοτεινών σημείων στην πόλη και στην τοποθέτηση πολλών καμερών παρακολούθησης. 

Για την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η ασφάλεια των συμπολιτών της είναι πλέον βασική προτεραιότητά της δίνοντας και τις ανάλογες οδηγίες στις αρχές της Κολωνίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Focus", οι αρχές της Κολωνίας έχουν βάλει γερά το χέρι στην τσέπη δαπανώντας το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της, η γερμανική αστυνομία επισημαίνει ότι μία από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας από άνδρες αραβικής καταγωγής είναι δημοσιογράφος από το Βέλγιο και ανταποκρίτρια του  καναλιού "RTBF". 

Η γυναίκα,  όπως δήλωσε,  δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από μία ομάδα νεαρών ανδρών, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης με τα πρόσωπά τους  καλυμμένα. Από την προφορά τους, κατάλαβε ότι ήταν αραβικής καταγωγής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης