Ισόβια σε υπερορθόδοξο Εβραίο που έκαψε ζωντανό 16χρονο Παλαιστίνιο

Ισόβια σε υπερορθόδοξο Εβραίο που έκαψε ζωντανό 16χρονο Παλαιστίνιο

Αντιδράσεις από τον πατέρα του νεκρού για τη δικαστική απόφαση σχετικά με τους άλλους δύο δράστες

Ισόβια σε υπερορθόδοξο Εβραίο που έκαψε ζωντανό 16χρονο Παλαιστίνιο
Σχεδόν ενάμιση χρόνο αφότου τρεις υπερορθόδοξοι Εβραίοι απήγαγαν, πυρπόλησαν και δολοφόνησαν έναν 16χρονο Παλαιστίνιο στο Ισραήλ, το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν από τους δράστες και σε 20ετή φυλάκιση τον δεύτερο.

Ο 16ρονος Μοχάμεντ Αμπού Κχντείρ από την Σουαφάτ της ανατολικής Ιερουσαλήμ έπεσε θύμα των τριών ανηλίκων τον Ιούλιο του 2014 ενώ περίμενε να εισέλθει σε τζαμί.

Οι τρεις νεαροί αφού τον απήγαγαν, τον μετέφεραν σε απομονωμένη περιοχή όπου με αγριότητα τον πυρπόλησαν, βασάνισαν και εντέλει σκότωσαν.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής η δολοφονία του 16χρονου ήταν η απάντηση στη δολοφονία τριών Εβραίων τον Ιούνιο του 2014.

Το 16χρονο θύμα


Τώρα, το δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καλεί τους δράστες να αποζημιώσουν την οικογένεια του 16χρονου με περίπου 6.000 ευρώ, ενώ αναμένεται η απόφαση για τον τρίτο δράστη, ο οποίος επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα.

Η μητέρα του άτυχου Παλαιστίνιου στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε δάκρυα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο Ισραήλ, ενώ ο πατέρας δήλωσε πως δεν δέχεται την απόφαση της φυλάκισης 20 ετών στον δεύτερο δολοφόνο.

Ο πατέρας του 16χρονου, μάλιστα, ζήτησε να κατεδαφιστούν οι κατοικίες των οικογενειών των τριών δραστών, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις των Παλαιστίνιων που επιτίθενται σε Ισραηλινούς.

Ο εισαγγελέας απάντησε πως καμία αποζημίωση δε μπορεί να επανορθώσει όσα συνέβησαν, αλλά επισήμανε πως το Ισραήλ είναι κράτος δικαίου και αντιμετωπίζει την τρομοκρατία με τον ίδιο τρόπο είτε πρόκειται για Ισραηλινούς είτε πρόκειται για Άραβες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης