Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο ιδρυτής του Facebook ξεπέρασε χθες τον μεγάλο του αντίπαλο Τζεφ Μπέζος, και βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι πλέον ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Με περιουσία που φθάνει πλέον τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεπέρασε στην κούρσα τον ιδρυτή και κυρίαρχο της Amazon Τζεφ Μπέζος, παίρνοντας αυτός την πέμπτη θέση στην λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο. Ο Μπέζος βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση, αφού με βάση τις εκτιμήσεις του Forbes, η περιουσία του ανέρχεται στα 48,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως οι βλέψεις του Ζούκερμπεργκ δεν σταματούν στην πεντάδα, καθώς και μόνο λόγω της ηλικίας του (μόλις 31 ετών) έχει όλα τα φόντα να σκαρφαλώσει ακόμα ψηλότερα. Προς το παρόν το επόμενο εμπόδιο είναι ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη μεταξύ του 2010 και του 2013, πριν πέσει στην τέταρτη θέση.

Την πρώτη θέση για φέτος κρατάει ο ιδρυτής της Microsoft  Μπιλ Γκέιτς, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 75,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Πάντως το momentum του Ζούκερμπεργκ είναι ιδιαίτερα ισχυρό, καθώς τα μεγέθη του Facebook αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν εξαιρετικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, με την μετοχή να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 21% μέσα στον Ιανουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης