Θλιβερό και ασύλληπτο ρεκόρ: 51 νεκροί και 242 επιθέσεις με πυροβολισμούς στο Σικάγο μόνο τον Ιανουάριο

Θλιβερό και ασύλληπτο ρεκόρ: 51 νεκροί και 242 επιθέσεις με πυροβολισμούς στο Σικάγο μόνο τον Ιανουάριο

Το Σικάγο ξανακερδίζει την... φήμη του στην λίστα των πιο σκληρών πόλεων στον κόσμο με τις στατιστικές να φέρνουν τον Ιανουάριο του 2016 να είναι ο πιο αιματηρός τα τελευταία 16 χρόνια 

Θλιβερό και ασύλληπτο ρεκόρ: 51 νεκροί και 242 επιθέσεις με πυροβολισμούς στο Σικάγο μόνο τον Ιανουάριο
Η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε την πιο δραματική άνοδο του εγκλήματος στην πόλη εδώ καθιστώντας τον απολογισμό του φετινού Ιανουαρίου τον πιο αιματηρό εδώ και 16 χρόνια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα, φέτος σημειώθηκαν 51 δολοφονίες σε σύγκριση με τις μόλις 29 την περασμένη χρονιά. Ενώ και τα περιστατικά με χρήση όπλων διπλασιάστηκαν, φθάνοντας φέτος τα 242 σε σύγκριση με τα 119 την περασμένη χρονιά. 

Το Σικάγο είναι και πάλι ένα «εθνικό σύμβολο» της βίας για όλες τις ΗΠΑ, με τις δολοφονίες σε ετήσια βάση να ξεπερνούν τις 500, πολύ περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας. 

Κλείσιμο
Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε μία μικρή ύφεση (της τάξεως των 400 θυμάτων τον χρόνο) όμως όπως όλα τα στατιστικά δείχνουν ότι οι αριθμοί επιστρέφουν γρήγορα στα γνωστά επίπεδα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η φετινή αύξηση οφείλεται στην μείωση του προϋπολογισμού των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης. Ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν ότι υπάρχει μία σχετική ελάφρυνση της αστυνομικής πίεσης μετά από τα συνεχόμενα επεισόδια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καθιστούν τους αστυνομικούς υπεύθυνους ως υπεύθυνους για κρατική βία.

Πάντως οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στην χώρα (που θα φανεί πιο έντονο μέσα στο 2016) και ότι απλά το Σικάγο ήταν και παραμένει ο πιο χαρακτηριστικός και ασφαλής δείκτης για την πορεία της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης