ΗΠΑ: Αστυνομικός θέλει να προσφύγει εναντίον της οικογένειας του Αφροαμερικανού που σκότωσε

ΗΠΑ: Αστυνομικός θέλει να προσφύγει εναντίον της οικογένειας του Αφροαμερικανού που σκότωσε

Η αστυνομία του Σικάγο είχε ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο από ατύχημα της 55χρονης Ντέιβις, ωστόσο δικαιολόγησε τον θάνατο του νεαρού Λεγκρίρ καθώς, όπως υποστηρίζεται, εκείνος απείλησε τον αστυνομικό

ΗΠΑ: Αστυνομικός θέλει να προσφύγει εναντίον της οικογένειας του Αφροαμερικανού που σκότωσε
Τον σκότωσε και τώρα θέλει να προσφύγει εναντίον της οικογένειάς του, επικαλούμενος... μετατραυματικό στρες! Ένας αστυνομικός στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, εναντίον της οικογένειας του νεκρού πλέον Αφροαμερικανού.


Την 26η Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε επέμβει σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Σικάγου έπειτα από μια κλήση που είχε λάβει σχετικά με ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Μόλις έφθασαν στην περιοχή, «οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα επιθετικό ύποπτο και ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα δύο ανθρώπους» την Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών και τον Κουιντόνιο Λεγκρίρ, έναν φοιτητή ηλικίας 19 ετών, είχε γνωστοποιήσει η αστυνομία εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, ο Λεγκρίρ απειλούσε τον πατέρα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, για αυτόν ακριβώς το λόγο εκλήθη η αστυνομία. Η Μπέτι Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και ο πατέρας της της ζήτησε να υποδεχθεί τους αστυνομικούς. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και ο αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον της άτυχης γυναίκας και του νεαρού άνδρα. Μετά το περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο από ατύχημα της 55χρονης Ντέιβις, ωστόσο δικαιολόγησε τον θάνατο του νεαρού Λεγκρίρ καθώς, όπως υποστηρίζεται, εκείνος απείλησε τον αστυνομικό.
Κλείσιμο

Αυτήν ωστόσο την εκδοχή αμφισβητεί η οικογένειά του και σύμφωνα με τους συγγενείς του 19χρονου η αστυνομία δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει εναντίον ενός νεαρού άνδρα που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στην τελική το μόνο που ζητούσε ήταν να βοηθήσουν στην επίλυση μιας ενδοοικογενειακής διένεξης. Υποστηρίζοντας ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες έπειτα από το περιστατικό και επισημαίνοντας ότι δέχθηκε επίθεση, ο αστυνομικός Ρόμπερτ Ριάλμο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει σε αστικό δικαστήριο σε βάρος της οικογένειας, που έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τον θάνατο του Κουιντόνιο Λεγκρίρ, δήλωσε ο δικηγόρος του Τζόε Μπρόντσκι, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGN-TV.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης