Αυστραλός σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με καγκουρό… τζιχαντιστή

Αυστραλός σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με καγκουρό… τζιχαντιστή

Ένας 19χρονος ήθελε να γεμίσει το μάρσιπο του συμπαθούς ζώου με εκρηκτικά και να ζωγραφίσει το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους στη ράχη του

Αυστραλός σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με καγκουρό… τζιχαντιστή
Νέους τρόπους σκαρφίζονται οι επίδοξοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για να σκορπίσουν το θάνατο και τον πανικό στη Δύση.

Αυτή τη φορά ένας 19χρονος Αυστραλός φανατικός υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε σχεδιάσει να γεμίσει το μάρσιπο ενός καγκουρό με εκρηκτικά, να ζωγραφίσει το σύμβολο του Ισλαμικού Κράτους στη ράχη του και να το αφήσει ελεύθερο κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ημέρας μνήμης για τους πεσόντες του Αυστραλιανού και Νεοζηλανδικού Εκστρατευτικού Σώματος Anzac, γνωστή ως Amzac Day στη Μελβούρνη.

Ο 19χρονος Σεβντέτ Ραμανάντ Μπεσίμ συνελήφθη μαζί με έναν 15χρονο Βρετανό φίλο του τον περασμένο Απρίλιο πριν θέσει σε εφαρμογή το ιδιαίτερο πλάνο του, ενώ την περασμένη Τρίτη ο πρώτος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου.
Κλείσιμο

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο νέοι δεν έθεσαν σε εφαρμογή το φονικό τους πλάνο, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τις αυστραλιανές αρχές έπειτα από συνομιλίες τους, στις οποίες καταγράφηκαν να συζητούν τρόπους για το πώς θα μπορούσαν να «γεμίσουν» ένα καγκουρό με εκρηκτικά, να ζωγραφίσουν τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στη ράχη του και να το αφήσουν ελεύθερο κοντά σε ένστολους.

«
Θα ήθελα πολύ να “χτυπήσω” κάποιους αστυνομικούς. Θα κόψω μερικά κεφάλια», φέρεται να είπε ο ένας στον άλλο, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ακόμα συνεργών των επίδοξων τρομοκρατών.

Ο Μπεσίμ δήλωσε αθώος για τέσσερις από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν σχετικά με την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Όσο για τον 15χρονο, καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο για συμμετοχή στη συνωμοσία κατά των ένστολων στην Anzac Day, και αποφασίστηκε πως θα αφεθεί ελεύθερος όταν δε θα αποτελεί κίνδυνο για το κοινό.

Σχετικά με τον 19χρονο, η αυστραλιανή αστυνομία εκτιμά πως είχε εμπνευστεί από τους εξτρεμιστές και είχε εκφράσει το θαυμασμό του για την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν και αποδεικτικά στοιχεία από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει στο Διαδίκτυο τον Φεβρουάριο του 2015 για τον εορτασμό της Anzac Day στη Μελβούρνη.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης