Όλεθρος στη Συρία: 700 γιατροί και προσωπικό νεκροί - 177 κατεστραμμένα νοσοκομεία

Όλεθρος στη Συρία: 700 γιατροί και προσωπικό νεκροί - 177 κατεστραμμένα νοσοκομεία

«Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν κατάφωρη και απόλυτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο εκ των επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην περιοχή

Όλεθρος στη Συρία: 700 γιατροί και προσωπικό νεκροί - 177 κατεστραμμένα νοσοκομεία
Προκαλούν σοκ οι πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την καταστροφή στις δομές της χώρας, από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, το 2012. Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπιστικών δικαιωμάτων, η Συρία έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του συστήματος υγείας, καθώς έχουν καταστραφεί 177 νοσοκομεία και έχουν σκοτωθεί, από επιθέσεις και βομβαρδισμούς, περισσότεροι από 700 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μόνο το 2015, καταγράφηκαν 112 επιθέσεις σε νοσοκομεία και σταθμούς ιατρικής υποστήριξης, υποστήριξε εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης. Σημειώνεται επίσης, ότι από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών, ως υποστήριξη του Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν καταστραφεί 29 νοσοκομεία.

«Οι επιθέσεις αυτές συνιστούν κατάφωρη και απόλυτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είναι εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο εκ των επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην περιοχή. Από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, όταν καταμετρηθούν οι απώλειες μετά το τέλος της κρίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης