Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ήθελε να τον διαδεχτεί ο γιος του

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ήθελε να τον διαδεχτεί ο γιος του

Το βιβλίο έγραψε πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας - Τι αναφέρει για τον παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν και την εντολή που έδωσε να δολοφονηθεί ο γιος του, Κιμ Γιονγκ Ιλ;

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ήθελε να τον διαδεχτεί ο γιος του
«Φως» στο ερμητικά κλειστό για τον έξω κόσμο κράτος της Βόρειας Κορέας ρίχνει ένα νέο βιβλίο που έγραψε ο Ρα Γιονγκ Γιλ, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, ο οποίος είχε επίσης χρηματίσει πρέσβης της Νότιας Κορέας στο Λονδίνο και το Τόκιο.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «The Path Taken by Jang Song-thack: A Rebellous Outsider», κάνει εκτενή αναφορά στον Γιανγκ Σονγκ, τον θείο του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν, που όταν ανέλαβε τα ηνία της Βόρειας Κορέας σε ηλικία 27 ετών, αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011, ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε «να δείξει τον δρόμο» και να καθοδηγήσει τον άπειρο τότε «πολιτικό».

                                       Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στην κηδεία του θείου του

Κλείσιμο


Όμως, ο Γιανγκ Σονγκ είχε άδοξο τέλος, καθώς τον Δεκέμβριο του 2013 ο ανιψιός του διέταξε να τον εκτελέσουν, επειδή «ήταν απειλή για την ενότητα και την συνοχή της χώρας και είχε άλλα όνειρα για τη Βόρεια Κορέα».

Το βιβλίο, που δεν είναι καθόλου φειδωλό σε αποκαλύψεις, επικαλείται «πηγές εκ των έσω» και αναφέρει δύο στοιχεία που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο παππούς του σημερινού δικτάτορα της χώρας και ιδρυτής της Βόρειας Κορέας, ο «Μεγάλος Ηγέτης», όπως τον αποκαλούν, ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, είχε δώσει από ένα επάργυρο πιστόλι σε κάθε μέλος μιας κλειστής ομάδας από ανθρώπους έμπιστους σε εκείνον και τους είχε ζητήσει να δολοφονήσουν τον γιο του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, αν, όταν θα έπαιρνε την θέση του, μετά τον θάνατό του, τολμούσε να μεταμορφώσει το σταλινικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Όμως, οι αποκαλύψεις του βιβλίου συνεχίζονται, καθώς ο συγγραφέας του υποστηρίζει πως ο πατέρας του σημερινού δικτάτορα, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, δεν επιθυμούσε να παραδώσει την ηγεσία σε έναν από τους τρεις γιους του, αλλά σε δεκαμελή επιτροπή που θα απαρτιζόταν από στελέχη δυναμικά και η οικογένεια θα είχε έναν ρόλο διακοσμητικό και θα αποτελούσε «σύμβολο τιμής και σεβασμού».

Ο συγγραφέας Ρα Γιονγκ Γιλ έδωσε συνέντευξη στην βρετανική εφημερία Sunday Telegraph και υποστήριξε ότι ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν επιθυμούσε να συνεχιστεί η κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας ενώ τόνισε ότι, αν είχε προλάβει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του τα πράγματα στην χώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά σήμερα.

Ο συγγραφέας συγκαταλέγει ανάμεσα στις πηγές του υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους που διέφυγαν από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας στη Νότιο Κορέα και άτομα μεγάλου κύρους που διαμένουν στην Πιονγιάνγκ, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μετά από τόσα χρόνια σ' αυτή τη δουλειά έχω την τύχη να έχω κάνει πολλούς φίλους"».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης