Πρόεδρος Αφγανιστάν: «Θα θάψουμε το Ισλαμικό Κράτος»

Πρόεδρος Αφγανιστάν: «Θα θάψουμε το Ισλαμικό Κράτος»

Μιλώντας για τον λαό του, ο  Ασράφ Γκάνι σχολίασε πως: «Οι Αφγανοί τώρα αποζητούν την εκδίκηση. Οι τζιχαντιστές τα έβαλαν με τους λάθος ανθρώπους»

Πρόεδρος Αφγανιστάν: «Θα θάψουμε το Ισλαμικό Κράτος»
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, εμφανίστηκε αποφασισμένος να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκάνι υποσχέθηκε να «θάψει» τους τζιχαντιστές, το τοπικό παρακλάδι των οποίων συγκρούστηκε με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους μαχητές των Ταλιμπάν.

Ο ίδιος δήλωσε, ακόμα, πως το ΙΚ δεν είναι αφγανικό φαινόμενο και πως οι θηριωδίες του έχουν αποξενώσει τους ανθρώπους. Μιλώντας για τον λαό του, ο Γκάνι σχολίασε πως:
«Οι Αφγανοί τώρα αποζητούν την εκδίκηση. Οι τζιχαντιστές τα έβαλαν με τους λάθος ανθρώπους». Ο Αφγανός πρόεδρος ζήτησε, επίσης, τοπική και διεθνή βοήθεια στη μάχη εναντίον του χαλιφάτου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο στο Νταβός:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε μεγάλο κίνδυνο».
Κλείσιμο

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το παρακλάδι που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση. Ανέφερε, ακόμα, ότι η ομάδα είχε συσταθεί τον Ιανουάριο του περασμένου έτους και αποτελείται από πρώην μέλη των Πακιστανών και Αφγανών Ταλιμπάν.

Ο Αφγανός πρόεδρος, στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει πως, αν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν δεν ξεκινήσουν τον Απρίλιο, η σύγκρουση θα ενταθεί και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την περιοχή. Χαρακτηριστικά, ο Γκάνι σχολίασε πως: «Ο χρόνος δεν είναι φίλος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι μήνες
ζωτικής σημασίας». Ακόμα, σύμφωνα με τον Γκάνι, ο πόλεμος στη χώρα του αποτελεί ένα μόνο μέρος ενός ευρύτερου πολέμου που περιλαμβάνει και το Πακιστάν. Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Τα προβλήματα είναι αλληλένδετα και δεν μπορούν να επιλυθούν με τη χρήση βίας σε μια μόνο χώρα».

Ακόμα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC σχετικά με το τι μήνυμα στέλνει στους Αφγανούς μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη, ο Γκάνι, δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να τους πω είναι ότι δεν έχουν κανένα μέλλον στην Ευρώπη. Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της. Το μέλλον είναι το Αφγανιστάν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης