Γερμανία: Περισσότερες οι επιθέσεις που έγιναν εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά

Γερμανία: Περισσότερες οι επιθέσεις που έγιναν εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά

Επιθέσεις παρόμοιες με της Κολωνίας έγιναν σε 12 από τα 16 κρατίδια της χώρας, σύμφωνα με νέα έκθεση της γερμανικής αστυνομίας - Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι δράστες ήταν συχνά αλλοδαποί έφηβοι ή νεαροί άνδρες, ηλικίας 17-30 ετών

Γερμανία: Περισσότερες οι επιθέσεις που έγιναν εναντίον γυναικών την Πρωτοχρονιά
Την έκταση των επιθέσεων που έγιναν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε βάρος γυναικών σε όλη τη χώρα αναθεώρησε η γερμανική αστυνομία σε νέα της έκθεση, επισημαίνοντας ότι τα εν λόγω περιστατικά δεν σημειώθηκαν μόνο στην Κολονία, αλλά σε 12 από τα 16 κρατίδια.

Συνολικά σε δώδεκα από τα συνομόσπονδα γερμανικά κρατίδια καταγγέλθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις και ληστείες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, ανέφεραν η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά κανάλια NDR και WDR επικαλούμενα την έκθεση της δικαστικής αστυνομίας (ΒΚΑ).

Μέχρι σήμερα οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην Κολονία -το επίκεντρο των επιθέσεων- και στο Αμβούργο όπου είχαν γίνει περισσότερες από 200 καταγγελίες.

Κλείσιμο
«Το φαινόμενο της σεξουαλικής βίας, που εν μέρει συνδυάζεται με ληστείες, είναι μεγαλύτερο απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι τώρα», γράφει η γερμανική εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Οι περισσότερες καταγγελίες, περίπου 1.000, έχουν γίνει στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία (στην Κολονία, το Ντίσελντορφ και το Μπίλεφελντ). Σε μικρότερο βαθμό, παρόμοια επεισόδια καταγράφηκαν στην Έσση (31), τη Βαυαρία (27), τη Βάδη-Βιρτεμβέργη (25), τη Βρέμη (11) και το Βερολίνο (6). Από μία καταγγελία για επίθεση δέχτηκαν οι αρχές στην Κάτω Σαξονία, το Βρανδεβούργο, τη Σαξονία, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τα θύματα ήταν γυναίκες. Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι οι δράστες ήταν συχνά αλλοδαποί έφηβοι ή νεαροί άνδρες, ηλικίας17-30 ετών.

Οι επιθέσεις της Κολονίας, που οι αρχές τις αποδίδουν σε νεαρούς βορειοαφρικανικής και αραβικής καταγωγής, στάθηκαν αφορμή για μια ευρεία συζήτηση στη Γερμανία για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και τις συνέπειες από την άφιξη πάνω από 1 εκατομμυρίου προσφύγων εντός του 2015.

Σήμερα, η Αϊντάν Εζογκούζ, που είναι αρμόδια για το θέμα της ενσωμάτωσης των προσφύγων, εκτίμησε μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι η υπόθεση έχει «δηλητηριάσει» το κλίμα στη χώρα. «Μερικές εκατοντάδες εγκληματίες δεν αντιπροσωπεύουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης