Ισπανία: Έτοιμοι να στηρίξουν κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλιστές οι Podemos

Ισπανία: Έτοιμοι να στηρίξουν κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλιστές οι Podemos

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε στον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας ότι προτίθεται να στηρίξει μία σοσιαλιστική κυβέρνηση που θα απαρτίζεται όμως και από το κόμμα «Ενωμένη Αριστερά»

Ισπανία: Έτοιμοι να στηρίξουν κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλιστές οι Podemos
Άνοιγμα στους Σοσιαλιστές έκανε σήμερα ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος δήλωσε στον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας ότι προτίθεται να στηρίξει μία σοσιαλιστική κυβέρνηση που θα απαρτίζεται όμως και από το κόμμα "Ενωμένη Αριστερά" που τάσσεται κατά της πολιτικής της λιτότητας. 

Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις εκλογές του Δεκεμβρίου,  δίνει τη λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην ιβηρική χώρα υιοθετώντας το "πορτογαλικό μοντέλο".  Στη Λισαβόνα, Σοσιαλιστές και Αριστερά έβαλαν στο περιθώριο τους Συντηρητικούς κάτι αντίστοιχο με αυτό που αναμένεται να συμβεί στην Μαδρίτη. 

Η Ισπανία διανύει μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας καθώς μετά την κάλπη του Δεκεμβρίου, οι όποιες προσπάθειες του κεντροδεξιού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι και ηγέτη του Λαικού Κόμματος ,έπεσαν στο κενό. Μπορεί ο Ραχόι να ήταν ο νικητής των εκλογών, όμως δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλά και οι μετεκλογικές προσπάθειές του να βρει συμμάχους, δεν απέδωσαν καρπούς. Ο Ιγκλέσιας τώρα άδραξε την ευκαιρία αν και στην αρχή έκανε τον "δύσκολο" στους Σοσιαλιστές. Σήμερα , όπως ο ίδιος δήλωσε στον βασιλιά Φελίπε, το κόμμα του προτίθεται να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές και την Ενωμένη Αριστερά. Ο Ιγκλέσιας τόνισε επίσης ότι ο Σοσιαλιστής ηγέτης, Πέδρο Σάντσεθ , μπορεί να αναλάβει την πρωθυπουργία με τον ίδιο να είναι το "νούμερο 2" στη νέα κυβέρνηση.    

Κλείσιμο
"Η Ισπανία δεν θα πρέπει να περιμένει τον Ραχόι. Είμαι έτοιμος για δουλειά", υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ιγκλέσιας επισημαίνοντας πως , εντός της ημέρας, θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ αλλά και με τον ηγέτη της Ενωμένης Αριστεράς, Αλμπέρτο Γκαρθόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης