Οι τζιχαντιστές διαθέτουν όπλα ικανά να καταρρίψουν αεροσκάφη, λέει η Μόσχα

Οι τζιχαντιστές διαθέτουν όπλα ικανά να καταρρίψουν αεροσκάφη, λέει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης προειδοποιεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στην κατοχή του αντιαεροπορικό ρωσικής κατασκευής – Στόχος τα αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια

Οι τζιχαντιστές διαθέτουν όπλα ικανά να καταρρίψουν αεροσκάφη, λέει η Μόσχα
Έχουν ενισχύσει σε τέτοιο βαθμό τα όπλα τους οι τζιχαντιστές που είναι ικανοί να καταρρίψουν αεροσκάφη ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μέτρων;

Αυτό ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο πρακτορείο RIA Novosti, προειδοποίησε πως το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει οπλισμό, με τον οποίο μπορεί να καταρρίψει συριακά αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«
Πράγματι, οι μαχητές διαθέτουν όπλα όπως το (σ.σ. αντιαεροπορικό πυροβόλο ρωσικής κατασκευής ) ZU-23 και άλλα που είναι ικανά να πλήξουν στόχους σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, ειδικά, μεγάλα αεροσκάφη, όπως ένα τύπου Ilyushin Il-76 της συριακής πολεμικής αεροπορίας
Κλείσιμο
», είπε ο Κονασένκοφ.

Μάλιστα, εξήγησε πως ανάλογες επιθέσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης συρο-ρωσικής ανθρωπιστικής αποστολής με προορισμό την υπό κατάληψη Ντείρ αλ-Ζορ.

«Οι επιχειρήσεις αποστολής είναι πολύ επικίνδυνες. Σε πολλές περιπτώσεις η παράδοση πραγματοποιείται τη νύχτα χωρίς φωταγώγηση
», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας.

Βέβαια, συμπλήρωσε ότι οι συριακές αρχές επιβεβαίωσαν πως η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία τους κατοίκους των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Επισημαίνεται, πως την 15η Ιανουαρίου ένα μεταγωγικό αεροσκάφος μετέφερε περίπου 50 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην περιοχή Ντείρ αλ-Ζορ.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού, Βαλερί Γερασίμοφ, δήλωσε ότι εντός του τρέχοντος έτους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα αναβαθμιστούν.

«Η ενίσχυση των στρατηγικών δυνάμεών μας αποτελεί προτεραιότητα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται ετησίως. Ειδικά, σχετικά με τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις μας, ο στρατός και το πολεμικό Ναυτικό, έλαβε νέους βαλλιστικούς πυραύλους ενώ ο εκσυγχρονισμός στρατηγικών βομβαρδιστικών είναι σε εξέλιξη στην αεροπορία. Η ανάπτυξη για το 2016 σχεδιάζεται κατά τον ίδιο τρόπο. Λαμβάνουμε εννέα σύγχρονα αεροσκάφη», δήλωσε ο Γερασίμοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Rossiya-24.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης