ΗΠΑ: Συνελήφθησαν δύο άτομα από το Γούντριτζ για σχέσεις με τους τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν δύο άτομα από το Γούντριτζ για σχέσεις με τους τζιχαντιστές

Πρόκειται για τον 28χρονο Τζόζεφ Χασάν Φαρόκχ και τον 25χρονο Μαχμούντ Αμίντ Μοχάμεντ Ελχασάν - Ο πρώτος θα ταξίδευε στην Ιορδανία και ακολούθως στη Συρία για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν δύο άτομα από το Γούντριτζ για σχέσεις με τους τζιχαντιστές
Στη σύλληψη υπόπτων «τρομοκρατών» προέβη το τελευταίο 24ωρο το FBI, μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσε για δύο άνδρες από το Γούντριτζ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον 28χρονο Τζόζεφ Χασάν Φαρόκχ και τον 25χρονο Μαχμούντ Αμίντ Μοχάμεντ Ελχασάν, κάτοικοι και οι δύο του Γούντροτζ. Ο Φαρόκχ συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο διεθνές αεροδρόμιο Ρίτσμοντ, λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση για το Σικάγο, με σταθμό μετεπιβίβασης για το Αμάν της Ιορδανίας και τελικό προορισμό τη Συρία. Ο Ελχασάν συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, καθώς ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Φαρόκχ στο αεροδρόμιο του Ρίτσμοντ.

Ο Φαρόκχ είναι Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στην Πενσιλβάνια, κατηγορείται ότι σκόπευε να μεταβεί στη Συρία και να ενταχθεί στο στρατό του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), μίας οργάνωσης την οποία μόλις πριν λίγα 24ωρα συμπεριέλαβε στο αμερικανικό State Department στη λίστα των τρομοκρατικών ομάδων.

Ο 28χρονος άνδρας βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το Νοέμβριο, όταν πραγματοποίησε τις κινήσεις του για το ταξίδι στην Ιορδανία και ακολούθως στη Συρία. Ο Ελχασάν κατηγορείται ως άτομο που γνώριζε τη σύνδεση του Φαρόκχ με το Ισλαμικό Κράτος και θα ανακριθεί από το FBI για περαιτέρω σχέση του με την τρομοκρατική οργάνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης