Σάλος στην Βρετανία: Ο Κάμερον κέρδισε 500.000 λίρες από ενοίκια όσο είναι πρωθυπουργός

Σάλος στην Βρετανία: Ο Κάμερον κέρδισε 500.000 λίρες από ενοίκια όσο είναι πρωθυπουργός

Αν και στην χώρα μας των πολυσέλιδων «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας θα ήταν ένα απλό μονόστηλο, στην Βρετανία, η είδηση ότι ο πρωθυπουργός νοικιάζει το σπίτι του με υψηλό αντίτιμο έχει κάνει τα ΜΜΕ της χώρας να πάρουν φωτιά


Σάλος στην Βρετανία: Ο Κάμερον κέρδισε 500.000 λίρες από ενοίκια όσο είναι πρωθυπουργός
Συμβαίνουν και στην Εσπερίαν, και δη στις πιο αυστηρές (και πιο παλαιές) κοινοβουλευτικές δημοκρατίες του κόσμου. Στην Βρετανία λοιπόν, των αρχών και των παραδόσεων, έχει γίνει πρώτο θέμα τις τελευταίες ώρες, η είδηση ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει καταφέρει να αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 650.000 ευρώ από την ώρα που ανέλαβε πρωθυπουργός.

Και αν ο νους σας πηγαίνει σε κάποιες πιο «νότιες» και ύποπτες πρακτικές, η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του Κάμερον, ισχύει η γνωστή ρήση περί νόμιμου και ηθικού. Για την ακρίβεια αφορά την ενοικίαση του σπιτιού του που έχει στην πανάκριβη περιοχή του Λονδίνου Νότινγκ Χιλ, όπου τα ενοίκια είναι τόσο υψηλά που φθάνουν περίπου στα 2.000 ευρώ την εβδομάδα. 

Καθώς ο Κάμερον ως πρωθυπουργός μένει στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο ίδιος έχει ενοικιάσει το σπίτι του. Οι αγγλικές εφημερίδες κάθισαν και υπολόγισαν με βάση την μέση τιμή των ενοικίων της περιοχής, και κατέληξαν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, μέσα στους 67 μήνες που βρίσκεται στην πρωθυπουργία, έχει καταφέρει να βγάλει από τα ενοίκια πάνω από 650.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Βρετανία, καθώς πέρα από αυτή την ιδιότυπη και παρεξηγήσιμη πρακτική του Κάμερον, οι Βρετανοί που δεν έχουν μεγάλα ποσοστά ιδιοκτησίας και ιδιοκατοίκισης αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό και έντονη κριτική διάθεση την ενέργεια του πρωθυπουργού τους. 

Σε μια χώρα που κατά μέσο όρο μόλις το 30% των βουλευτών έχουν δικό τους σπίτι, μια τέτοια πρακτική μοιάζει και είναι παρεξηγήσιμη και ικανή να αποτελέσει κόλαφο για τον Κάμερον. Κάτι που προφανώς να ειπωθεί για τους δικούς μας πολιτικούς όπου το «πόθεν έσχες» του καθενός μοιάζει με λίστα... μεσιτικού γραφείου. Άλλοι λαοί, άλλα ήθη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης